Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НОВІ ПРАВИЛА ПЕРЕВІРКИ COVID-СЕРТИФІКАТІВ

Дата: 01.12.2021 09:49
Кількість переглядів: 149

Фото без опису

Як повідомив голова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ під час брифінгу, для дотримання карантинних вимог бізнес має перевіряти у відвідувачів всі COVID-сертифікати в спосіб зчитування QR-коду мобільним додатком «Дія»

«Після зчитування на смартфоні перевіряючого відображається статус COVID-сертифіката: чинний /нечинний. Без перевірки та зчитування COVID-сертифікат не вважається наданим та перевіреним, – зазначив Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ. – Важливо, що для зчитування не потрібно додаткових засобів – достатньо «своєю Дією» зчитати QR-код».

Тобто представники закладів мають не просто запитувати про наявність чи перевіряти їх візуальну наявність – на вході закладу має стояти співробітник закладу з термометром для вимірювання температури та смартфоном для зчитування QR-коду COVID-сертифікату.

«У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власник закладу несе відповідальність за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про штраф від 34 до 170 тисяч гривень», – говорив голова облдержадміністрації.

Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів на червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил.

Водночас, починаючи з помаранчевого рівня, місцева влада може ухвалювати додаткові заходи щодо посилення протиепідемічних правил в регіоні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь