Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

Дата: 06.12.2021 09:51
Кількість переглядів: 154

Підприємство Сумщини вперше визнано переможцем

«Влада і суспільство повинні цінувати і всіляко підтримувати тих, хто сумлінно працює, хто дотримується податкової культури, сплачуючи податки, і активно підтримує розвиток регіону в якому проживає та працює. Підприємство Сумщини вперше за 10 років, саме в ювілейний рік Всеукраїнського Рейтингу «Сумлінний платник податків», стало переможцем на рівні України. І це успішний результат щоденної діяльності усього колективу підприємства та його професіоналізму» - на цьому наголосила начальник Головного управління ДПС  у Сумській області Наталія Кияшко під час урочистих заходів з нагоди відзначення переможців конкурсу «Сумлінний платник податків – 2020».

Цьогоріч заходи відбулися в Міністерстві фінансів України у форматах офлайн та онлайн. Переможця від Сумщини ТОВ «ВІТЧИЗНА» у номінації «Сумлінний платник податків у аграрній галузі» радо вітали в Головному управлінні ДПС у Сумській області.

Нагороди директору ТОВ «ВІТЧИЗНА» Сергію Чижику вручили начальник управління Наталія Кіяшко та  заступник територіального відділення у Сумській області Всеукраїнської громадської організації Асоціація платників податків України Олег Сидоренко.

Сергій Чижик подякував за відзнаку, та акцентував, що це велика та спільна  робота всього очолюваного ним колективу. Керівник підприємства зазначив,  надихає і те, що у нелегкі часи, у період обмежувальних заходів, вдалося зберегти потенціал підприємства, не втратити якість виробничих й організаційних процесів, досвідчених фахівців та співпрацю із бізнес-партнерами – все це посприяло ефективності у роботі і допомогло здобути статус «Сумлінного платника податків – 2020». 

ТОВ "Вітчизна" - було засновано 18 січня 2000 року. З того часу ТОВ "Вітчизна" представляє аграрний бізнес-напрям діяльності в 3-х основних видах: рослинництво, тваринництво та складське господарство, і є одним з найбільших сільськогосподарських виробників Сумської області, яка традиційно є аграрною. 

Варто зазначити, що рейтинг «Сумлінні платники податків» проводиться за результатами діяльності підприємств у 2020 році. Отримуючи звання «Сумлінного платника податків», підприємство, окрім популяризації на власному прикладі чесного і прозорого ведення бізнесу, отримує суспільне визнання та публічно закріплює свій статус надійного бізнес-партнера.

Юридичні наслідки неподання одноразової (спеціальної) декларації

Одноразове (спеціальне) декларування, передбачене підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), є добровільним.

Разом з тим, якщо особа, яка має право на одноразове (спеціальне) декларування не скористується ним (тобто не подасть декларацію), така особа буде вважатися такою, що повідомила контролюючий орган про те, що станом на 31 серпня 2022 року (дату завершення періоду проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування) : у власності такої фізичної особи відсутні активи, одержані (набуті) за рахунок доходів, з яких не сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори відповідно до податкового законодавства на момент нарахування (отримання) таких доходів, та/або про те, що склад та обсяг таких активів (тобто активів, одержаних (набутих) за рахунок доходів, з яких не сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори відповідно до податкового законодавства на момент нарахування (отримання) таких доходів) у власності такої фізичної особи перебуває в межах, зазначених у п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.

Пунктом 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ визначено склад та обсяг активів, джерела одержання (набуття) яких у разі невикористання фізичною особою права на подання Декларації вважаються такими, з яких повністю сплачено податки і збори відповідно до податкового законодавства.

ДПС протидіє тіньовому обігу пального

У напрямі боротьби з нелегальним обігом та роздрібною торгівлею пальним Державною податковою службою України посилено взаємодію з громадськими організаціями, територіальними громадами, правоохоронними органами та їх місцевими підрозділами.

ДПС організована робота щодо відпрацювання 1824 об’єктів, які здійснюють сумнівну діяльність, за переліками, сформованими Комітетом Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Кабінетом Міністрів України та Нафтогазовою Асоціацією України.

«За результатами відпрацювання встановлено, що близько 40 % об’єктів, які були перевірені, – легальний бізнес, який сплачує податки і збори. У 11 % з  них були виявлені порушення, які дали підставу для анулювання ліцензій», — повідомив виконуючий обов’язки Голови ДПС Михайло Тітарчук. Також він додав, що матеріали щодо 64 % перевірених об’єктів направлені на відпрацювання до ДФС та Національної поліції. 

Територіальними органами ДПС також проведена інвентаризація ліцензійних справ щодо відповідності пакетів документів, поданих для отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним, вимогам Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» за наслідками якої, анульовано 210 ліцензій. На відпрацювання ДФС та Національній поліції відправлено матеріали по 1159 обєктах. За результатами перевірок виявлено 117 АЗС, що відсутні за місцем розташування, 127 непрацюючих АЗС, 36 – демонтовано. З незаконного обігу вилучено пального на суму 53,9 млн грн, обладнання – на 8,5 млн гривень.

Державна податкова служба України й надалі готова до конструктивної співпраці з інституціями громадянського суспільства, правоохоронними органами, органами місцевого самоврядування для боротьби з тіньовим сектором на ринку обігу пального.

Дізнаємося про надійність потенційного бізнес – партнера

На офіційному сайті ДПС щомісячно оприлюднюється інформація про суб’єкти господарювання, які мають податковий борг із зазначенням керівників таких суб’єктів господарювання та сум податкового боргу у розрізі платежів та територіальних податкових органів  (ст. 35 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI зі змінами та доповненнями), - інформують у Головному управлінні ДПС у Сумській області.

Більш того, на офіційному вебпорталі ДПС працює електронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», який розміщено на головній сторінці вебпорталу (https://tax.gov.ua/businesspartner). Для перевірки надійності ділового партнера щодо сумлінності у сплаті податків, достатньо ввести відому інформацію в одне з полів або в обидва поля і система здійснить пошук у базах даних, доступних для публічного використання та повідомить про результати пошуку з зазначенням інформації щодо відсутності або наявності боргу у платника податків.

У полі «Податковий номер» вказується код за ЄДРПОУ/реєстраційний номер облікової картки платника податків/серія та/або номер паспорта (для фізичних осіб – платників податків, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати платежі за серією та/або номером паспорта). У полі «Найменування/прізвище, ім’я, по батькові платника податків» зазначається повністю точна назва платника податків.

Оновлення інформації на вебпорталі ДПС щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості) відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь