Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Продовження розповіді про музей ретротехніки, нещодавно відкритий в с.Козацьке

Дата: 08.12.2021 13:08
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

У продовження інформації про нещодавно відкритий на території Бочечківської сільської ради, а саме в селі Козацьке, музею ретро техніки, що став музейною візитівкою Бочечківської громади сьогодні розповідь піде про ЛуАЗ-969 або «ВОЛИНЬ».

Нагадаємо, що засновником цього музею став небайдужий мешканець села Козацьке, засновник ТОВ АФ «Козацька» Віктор Григорович ГАЛА. 

Більшість експонатів, представлених в музеї ретро техніки – це місцева техніка, яка їздила територією Бочечківської громади в різні роки.

ЛуАЗ-969 — перший серійний радянський автомобіль, створений спеціально для потреб мешканців села.

ЛуАЗ-969 або «ВОЛИНЬ» із сімейства радянських і українських вантажопасажирських мікролітражних легкових автомобілів підвищеної прохідності, які випускалися на Луцькому автозаводі в загальній складності з 1966 по 2002 роки. Було випущено близько 30,5 тисяч автомобілів цієї моделі.

Витрата палива становить 10 л на 100 км при швидкості 60 км/год. Тип кузова: 3-дв. Фаетон (2(4)-місць) – універсал. Маса: 960-1360 кг.

Цим автомобілем в службових цілях користувався дільничний міліціонер підполковник Михайло Васильович Подуремя. Михайло Васильович 39 років пропрацював дільничним, саме тут, у Козацькому. І теж обслуговував навколишні села – Хижки, Сахни, Духанівку та інші.  За роки його служби траплялося багато небезпечних пригод. Одного разу під час затримання правопорушника автомобіль був обстріляний, його лобове скло пробите кулею. На щастя Михайло Васильович залишився неушкодженим. У мешканців громади Михайло Васильович Подуремя користується беззаперечним авторитетом і повагою.

Це не останній екземпляр техніки, представлений в музеї Козацького. Про інші буде опубліковано поступово.

Нагадаємо, що музей розташований просто неба, в центрі села Козацьке, поблизу дитячого майданчика та «Активного парку». Відвідування музею безкоштовне та відкрите для відвідувачів щодня.

Далі буде…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь