Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Працевлаштування українських громадян у будівельній галузі Держави Ізраїль

Дата: 09.12.2021 16:06
Кількість переглядів: 193

Можливість тимчасового працевлаштування кваліфікованих працівників на ринку праці Держави Ізраїль надана українським громадянам в рамках міждержавної двосторонньої Угоди, укладеної між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль від 07 червня 2016 року (ратифікована та набула чинності 16 листопада 2016 року).

Компетентними органами для виконання положень Угоди та забезпечення належної процедури відбору українських працівників для працевлаштування в Ізраїлі від України визначено  державну службу зайнятості, від Держави Ізраїль –  Управління з питань населення та імміграції при Міністерстві внутрішніх справ Держави Ізраїль. Угода виключає будь-яку можливість участі інших посередників, які пропонують свої послуги з працевлаштування за кордоном, в доборі кваліфікованих працівників для працевлаштування в Ізраїлі.

На території України інформаційно-консультаційну діяльність, забезпечення комунікації та логістики процедури відбору українських громадян для працевлаштування в Ізраїлі, здійснює виключно некомерційна організація Громадська організація «Велика ідея».

Відповідно до Угоди визначено 4 професії для працевлаштування кваліфікованих українських фахівців в будівельній галузі Держави Ізраїль, а саме; опалубник, арматурник, лицювальник-плиточник, штукатур.

Основні вимоги до кандидатів на працевлаштування в Ізраїлі:

- громадяни України;

- практичні  навички з обраної для участі в програмі професії;

- ніколи раніше не працювати в Ізраїлі;

- не мати родичів першої лінії (батько/мати, дружина/чоловік, діти), які проживають чи працюють в Ізраїлі, крім рідних братів та сестер;

- відсутність судимості;

- бути фізично та психологічно готовими  до інтенсивної праці в будівельній галузі у відповідних кліматичних умовах, включаючи роботу на висоті та переміщення важких предметів.

- вік 25-50 років (на дату подачі заяви до центру зайнятості).

  Як стати учасником програми? Подати документи (паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, облікова картка платника податків) до будь-якого  найближчого центру зайнятості. Пройти професійні тести (іспити), медичний огляд та незалежний відбір. Отримати візу та підписати контракт.

  Платежі працівника, пов’язані з процесом працевлаштування заявника, включають витрати, пов'язані з проходженням медичного огляду, одержанням довідки про відсутність судимості та оплату проїзних документів (авіаквиток) на переліт до Ізраїлю.

  Мінімальний термін дії договору 1 рік, з правом продовження до 5 років. Відібрані працівники отримують робочу візу в Ізраїлі.

Мінімальна заробітна плата –  від 1700 $ за повний місяць роботи.  Понаднормова праця (мінімум 29 годин робочого часу в місяць) оплачується додатково. За кожну понаднормову годину праці працівник буде отримувати додаткову суму до основної суми відповідно до кількості фактично відпрацьованих годин.

Крім вищезазначеної заробітної плати, кадровий підрядник буде вносити

місячний депозит у розмірі 200$ на банківський рахунок на ім’я працівника (рахунок зберігається PIBA). Працівник може зняти кошти, накопичені на законних підставах на його ім'я на депозитному рахунку і назавжди залишити Ізраїль.

Кадровий підрядник забезпечує:

-  відповідне розміщення працівника, якого він працевлаштовує;

- приватне медичне страхуванням на період зайнятості.

Українські працівники, працевлаштовані в Ізраїлі, мають такі самі права та обов’язки, як і ізраїльські працівники, відповідно до ізраїльського законодавства, зокрема оплачувані відпустки та лікарняні, рівний захист за законом та безпечні умови праці. Також працівник є захищеним законодавством про соціальне забезпечення у разі нещасних випадків на виробництві або банкрутства роботодавця.

Крім того, працівникам забезпечується повний супровід в оформленні документів в Україні, особиста зустріч роботодавцем по прильоту в Ізраїль, підтримка на рівні державних органів влади в Ізраїлі.

Якщо вас зацікавила дана інформація, звертайтесь до Конотопського МРЦЗ за адресою: м. Конотоп, вул. Михайла Сусло, 20,                                                телефон:  +38(068) 707 91 98

або  за телефонами гарячої лінії ГО "Велика ідея": +38(097) 202 55 88, +38(093) 202 55 88,  +38(099) 202 55 88.

УСІ КОНСУЛЬТАЦІЇ ТА ПОСЛУГИ СУПРОВОДУ ПО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЮ В ІЗРАЇЛІ НАДАЮТЬСЯ БЕЗКОШТОВНО!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь