Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НА СУМЩИНІ ВІДБУВСЯ V ОСВІТНІЙ ФОРУМ «ОСВІТА СУМЩИНИ. СИНЕРГІЯ ТА ТРАНСФОРМАЦІЯ»

Дата: 09.12.2021 16:21
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

Учасникам форуму представили проект обласної комплексної програми «Освіта Сумщини у 2022-2024 роках»

Під час форуму посадовці облдержадміністрації, народні та обласні депутати, освітяни у ході конструктивного діалогу обговорили подальші вектори розвитку освітньої галузі Сумщини.

«Сьогодні на Сумщині під час освітнього форуму ми презентуємо нову концепцію розвитку системи освіти Сумської області, – прокоментував журналістам підсумки форуму голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ. – Ця програма розрахована на найближчі три роки. У фокусі програми – дитина з усіма її потребами, з усім, що стосується освітнього процесу. Я маю на увазі і систему навчання, і новітнє обладнання, і врахування потреб дітей із особливими освітніми потребами, інклюзію тощо».

Під час форуму Дмитро Живицький та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Вікторія ГРОБОВА окреслили представлені в програмі напрямки.

«У програмі було зроблено акцент на правильному, здоровому харчуванні на виконання програми Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО «Здорова Україна» та проектах, якими опікується дружина Президента України Олена ЗЕЛЕНСЬКА. Не залишились ми осторонь і питання безпеки дітей у школі. Усі об’єкти, які ремонтуються, реконструюються, мають стовідсотково бути обладнані системами пожежної безпеки, системами відеоспостереження, має бути охорона, тривожна кнопка, для того, щоб можна було викликати державну службу охорони чи приватну службу охорони, – зазначив голова облдержадміністрації. – І звичайно, серед пріоритетів програми – якість освіти. Наші діти мають бути конкурентоспроможні, незалежно від того, де вони навчаються – у школі чи гімназії, ПТУ чи закладі вищої освіти, і мати обов’язково робочі місця на Сумщині, а не десь за кордоном. Адже саме молодь має розвивати та розбудовувати сьогодні і через кілька років нашу Сумщину».

Як повідомив Дмитро Живицький, у наступному році в рамках програми Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО «Велике будівництво» в області планують реалізувати мінімум 10 освітніх проектів. Це будуть комплексні проекти, які включатимуть в себе термомодернізацію будівлі, благоустрій території, внутрішнє наповнення тощо. Також до цих сучасних закладів вестимуть відремонтовані дороги.

«Ми працюємо з кожним головою громади над тим, щоб спільно забезпечити якісну освіту всіх дітей, незалежно від того, де вони проживають – у віддаленому хуторі, чи в центрі громади, – наголосив Дмитро Живицький. – Це і якісні дороги, і нові шкільні автобуси, і сучасний, теплий, зручний освітній простір з хорошим, кваліфікованим персоналом, з хорошими, кваліфікованими педагогами. Усе це ми робимо для того, щоб діти могли отримувати максимально якісну, сучасну освіту».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь