Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ СТВОРЯТЬ АСОЦІАЦІЮ ТВАРИННИКІВ ТА ПТАХІВНИКІВ

Дата: 09.12.2021 16:25
Кількість переглядів: 143

Фото без опису

Про це йшлося під час семінар-наради «Шляхи розвитку тваринництва Сумщини», що відбулась у Сумському національному аграрному університеті

Головним мотивом наради було започаткування створення в регіоні Асоціації тваринників та птахівників, куди увійде і ВРХ, і птахівництво, і свинарство, створить, у позитивному значенні, прецедент у державі, адже на регіональному рівні об`єдналися виробники, науковці для досягнення загальних цілей.

У своєму виступі перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Тарас САВЧЕНКО зазначив, що обласна адміністрація чітко відслідковує і усвідомлює реальний стан галузі тваринництва у області та розуміє увесь спектр проблем, які існують.

«Наразі існує істотний дисбаланс між тими, хто займається рослинництвом і тваринництвом. Спільними зусиллями ми зможемо реалізовувати проєкти, налагодити ефективну переробку у межах нашого регіону, забезпечити брендування, підкріпити наш розвиток інноваційними розробками СНАУ. Ми, як влада, можемо запевнити, що будемо у продуктивному діалозі з об`єднанням й віримо в успіх цього процесу», – розповів він.

Про стан галузі тваринництва, його державну і регіональну підтримку, а також про статус племінних господарств Сумщини детальніше розповів директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Олександр МАСЛАК.

За його словами, основною метою діяльності Асоціації буде координація господарської діяльності щодо сприяння створення організаційних, економічних, правових, соціальних умов та науково-інноваційного консультування, необхідних для сталого розвитку регіонального виробництва продукції тваринництва та птахівництва.

Ректор Сумського національного аграрного університету, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН України Володимир ЛАДИКА наголосив: «Започаткування Асоціації тваринників та птахівників, куди увійде і свинарство, створить, у позитивному значенні, прецедент у державі, адже на регіональному рівні об`єдналися виробники, науковці для досягнення загальних цілей. Ми матимемо майданчик, де вирішуватимемо питання не лише на регіональному, а й загальнодержавному рівні».

За результатами зустрічі було сплановано подальші кроки щодо створення Асоціації тваринників та птахівників на Сумщині та шляхи взаємодії науки, влади і бізнесу.

За інформацією https://snau.edu.ua/asociaciyu-tvarinnikiv-ta-ptaxivnikiv-stvoryat-na-sumshhini/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь