Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НЕВИКОРИСТАНА У 2021 РОЦІ СУБВЕНЦІЯ НА РОЗРОБКУ КОМПЛЕКСНИХ ПЛАНІВ ПРОСТОРОВОГО РОЗВИТКУ ЗАЛИШИТЬСЯ У ГРОМАДАХ

Дата: 14.12.2021 13:57
Кількість переглядів: 150

Субвенція з державного бюджету на розроблення комплексних планів просторового розвитку територій громад, яка була розподілена у 2021 році, залишиться в громадах. Відтак вони зможуть використати кошти наступного року

Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія КОЗЛОВСЬКА під час конференції «Просторове планування розвитку територій».

«Розроблення комплексних планів просторового розвитку територій є надзвичайно важливим для новоутворених громад. Адже це стосується не тільки впорядкування земельних питань, але й сталого економічного розвитку громад загалом. Хочу подякувати Міністерству фінансів, яке дослухався до нашої пропозиції та подовжило термін освоєння коштів», – зазначила Наталія Козловська.

Заступниця Міністра також підкреслила, що важливо, щоб у кожній громаді був свій архітектор.

«Комплексний план просторового розвитку територій – це документ, яким громади користуватимуться щодня і який потребує постійної актуалізації для відображення реальної ситуації. Кожен архітектор матиме доступ до Єдиної державної електронної системи, через яку щоденно здійснюватиме містобудівний моніторинг. Контролюватиме ситуацію на території, зокрема, щодо упередження незаконного будівництва», – наголосила Наталія Козловська.

Зазначимо, що комплексний план просторового розвитку території територіальної громади – це новий вид документації, який є одночасно містобудівною документацією на місцевому рівні та документацією із землеустрою, охоплює всю територію територіальної громади на відміну від генеральних планів, які обмежуються лише населеним пунктом.

Зауважимо, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель» Уряд 28 липня 2021 року  затвердив порядок та умови надання і використання субвенції на розроблення комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад.

Загальний обсяг фінансування в 2021 році склав 62,55 млн грн, які надані за рахунок фінансової підтримки Світового банку.

Угода, за якою Міжнародний банк реконструкції та розвитку (Світовий банк) надає Україні фінансову підтримку на Програму «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України», набула чинності у червні 2020 року. У межах Угоди до 2024 року за кошти державного бюджету, зокрема, заплановано розробити 600 комплексних планів просторового розвитку територій громад.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій ЧЕРНИШОВ повідомив, що Уряд затвердив формат електронних документів містобудівної документації.

За матеріалами: https://www.minregion.gov.ua/press/news/nevykorystana-u-2021-roczi-subvencziya-na-rozrobku-kompleksnyh-planiv-prostorovogo-rozvytku-zalyshytsya-u-gromadah/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь