Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НОВАЦІЇ ПОДАТКОВОГО ТА БЮДЖЕТНОГО ЗАКОНОДАВСТВА – СТАРТУВАЛИ СПІЛЬНІ ЗАХОДИ ПРОЄКТУ USAID «ГОВЕРЛА» ТА АМУ

Дата: 15.12.2021 14:03
Кількість переглядів: 208

Фото без опису

В Україні триває реалізація Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), який сприяє підтримці процесу децентралізації. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав НЕГОДА під час спільного заходу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Асоціації міст України

«Наразі нам необхідно знайти справедливий механізм розподілу надходжень ПДФО як для невеликих, так і великих громад, які створюють робочі місця та умови для свого розвитку. Як перший крок, сплата ПДФО має відбуватися відокремленими підрозділами за місцем фактичного розташування, а не за місцем реєстрації центрального офісу, як це є зараз. Впевнений, спільними зусиллями Мінрегіону, Мінфіну, Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Асоціації міст України та інших стейкхолдерів ми знайдемо правильне рішення», – підкреслив В’ячеслав Негода.

Зауважимо, спільні заходи Проєкту та Асоціації міст України стартували відучора. Учасники підсумовують перший рік бюджетного забезпечення місцевого самоврядування у нових адміністративно-територіальних умовах, обговорюють основні тенденції законодавчих ініціатив податкової політики та бюджетного забезпечення тергромад на 2022 рік тощо.

Зазначимо, обговорення організовано Проєктом USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») та Асоціацією міст України.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов підкреслив, що у 2022 році громади отримають рекордну підтримку від держави на розвиток та розбудову інфраструктури.

Довідково. 

Протягом грудня 2021 – січня 2022 років у Львові, Луцьку та Полтаві відбуватимуться спільні заходи Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») та Асоціації міст України на тему: «Обговорення новацій податкового та бюджетного законодавства у 2021-2022 рр.».

За матеріалами: https://www.minregion.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь