Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

КОМПЛЕКСНИЙ ПЛАН ПРОСТОРОВОГО РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЇ – ОСНОВА СТАЛОГО РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Дата: 17.12.2021 09:13
Кількість переглядів: 162

Фото без опису

17.06.2020 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель»

Вказаним Законом вносяться зміни до Земельного кодексу України, Водного кодексу України, Законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про місцеве самоврядування», «Про архітектурну діяльність» та інших нормативно-правових актів.

Відповідно до внесених змін з'являється новий вид містобудівної та одночасно земельної документації — комплексний план просторового розвиту території територіальної громади, що визначає планувальну організацію, функціональне призначення території, основні принципи і напрями формування єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожньої мережі, інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, цивільного захисту території та населення від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони земель та інших компонентів навколишнього природного середовища, формування екомережі, охорони і збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території.

-   Комплексний план містить просторові дані, метадані та інші елементи, що складають його проектні рішення, і розробляється у формі електронного документа.

-    Строк дії комплексного плану не обмежується.

-   Зміни до комплексного плану можуть вноситися за результатами містобудівного моніторингу, але не частіше одного разу на рік.

-    Комплексний план підлягає експертизі містобудівної документації в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

-    Комплексний план підлягає стратегічній екологічній оцінці.

-   Комплексний план розглядається і затверджується сільською, селищною, міською радою протягом трьох місяців з дня його подання.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель» Уряд 28 липня 2021 року затвердив порядок та умови надання і використання субвенції на розроблення комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад.

Загальний обсяг фінансування у 2021 році для Сумської області складає 2685,30 тис. грн, які надані за рахунок фінансової підтримки Світового банку.

Угода, за якою Міжнародний банк реконструкції та розвитку (Світовий банк) надає Україні фінансову підтримку на Програму «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України», набула чинності у червні 2020 року. У межах Угоди до 2024 року за кошти державного бюджету, зокрема, заплановано розробити 600 комплексних планів просторового розвитку територій громад.

Субвенція з державного бюджету на розроблення комплексних планів просторового розвитку територій громад, яка була розподілена у 2021 році, залишиться в громадах. Відтак вони зможуть використати кошти наступного року.

З метою забезпечення виконання функцій, пов’язаних з організацією замовлення, розроблення, оновлення та затвердження містобудівної документації у кожній ОТГ мають бути створені органи містобудування та архітектури. Відповідно до статті 14 Закону України «Про архітектурну діяльність» керівники органів містобудування та архітектури, за посадою є головними архітекторами відповідних адміністративно-територіальних одиниць (Автономної Республіки Крим, області, району, населеного пункту). Повноваження головних архітекторів сіл, селищ, міст поширюються на всю територію відповідної територіальної громади. Призначення на посаду головного архітектора здійснюється виключно за результатами конкурсу. В конкурсі можуть брати участь особи, які мають вищу архітектурну освіту та стаж організаційної і професійної роботи за фахом у сфері містобудування та архітектури не менше 5 років.

Для реалізації вищезазначеного положення Закону запрошуємо Вас на відкритий захист кваліфікаційних робіт ОС «Магістр» спеціальності 191 «Архітектура та містобудування», що відбудеться 23.12.2021 року о 10.00 годині в приміщенні зали Вченої ради Сумського національного аграрного університету, за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 160.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь