Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НАСЛІДКИ МОЖЛИВОЇ РОСІЙСЬКОЇ ЕСКАЛАЦІЇ ЩОДО УКРАЇНИ БУДУТЬ ЗНАЧНИМИ, І ВАЖЛИВО, ЩОБ ЦЮ ЦІНУ РОЗУМІЛИ І В РФ, І У ЄВРОПІ, – ПРЕЗИДЕНТ

Дата: 17.12.2021 11:35
Кількість переглядів: 155

Російська Федерація й деякі європейські країни мають зрозуміти масштаби можливої військової ескалації щодо України з боку Росії. Про це Президент Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ заявив представникам ЗМІ за результатами переговорів з Генеральним секретарем НАТО Єнсом СТОЛТЕНБЕРГОМ у Брюсселі

«Те, що я чую, – більшість країн Європейського Союзу та Східного партнерства підтримують позицію України. Всі розуміють, що ціна буде дуже високою. Але ніхто навіть не уявляє обсяг жертв і втрачених життів. Ніхто цього не хоче. Я не впевнений, що всі лідери Європи однаково розуміють (цю ситуацію. – Ред.), тому що не всі лідери, на жаль, однаково розуміють у цілому, що відбувається на наших кордонах», – наголосив він.

Тому, як відзначив Володимир Зеленський, кожного разу, коли в Україну прилітає з візитом хтось із лідерів європейських країн, він запрошує їх приїхати на Донбас, на контактну лінію й побачити все на власні очі.

«Адже саме на контактній лінії на Донбасі можна подивитися, що реально відбувається. І військові, і цивільні багато можуть розповісти, особливо в тих населених пунктах, які були окуповані й потім звільнені. Вони розуміють різницю, розуміють ціну війни», – зауважив Глава держави. 

На його думку, найголовніше, щоб цю ціну розуміла Російська Федерація.

«Тому що людей втрачатимуть і вони. Не дай боже. Все-таки ми віримо саме в дипломатичний формат перемовин», – наголосив Президент України.

Зі свого боку Єнс Столтенберг зазначив, що Україна, як і всі суверенні держави, має право захищати себе, – це прописано в Хартії ООН.

Він зауважив, що НАТО підтримує Україну, зокрема надає радників та інструкторів, обладнання, проводяться спільні навчання тощо.

«Якщо в майбутньому буде агресія проти України, то вона матиме жорсткі наслідки та дуже високу ціну», – сказав Генеральний секретар Альянсу.

За матеріалами: https://www.president.gov.ua/news/naslidki-mozhlivoyi-rosijskoyi-eskalaciyi-shodo-ukrayini-bud-72117


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь