Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ: ЗАКОРДОННІ УКРАЇНЦІ – ЦЕ «М’ЯКА» СИЛА, ЩО ТВЕРДО ЗАХИЩАЄ ІНТЕРЕСИ УКРАЇНИ

Дата: 20.12.2021 13:54
Кількість переглядів: 142

Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ провів онлайн-зустріч із членами провідних організацій закордонних українців. У заході взяли участь представники українських організацій з Австралії, Аргентини, Бразилії, Великої Британії, Естонії, Італії, Іспанії, Канади, Німеччини, Литви, Південно-Африканської Республіки, Польщі, Португалії, Румунії, США, Туреччини, Чехії

Володимир Зеленський ознайомив учасників зустрічі з актуальною безпековою ситуацією на сході нашої держави та вздовж кордону України. Він відзначив важливість солідарної підтримки суверенітету й територіальної цілісності з боку міжнародної спільноти. Глава держави висловив вдячність закордонним українцям за важливу роль у формуванні широкої міжнародної підтримки України, передусім у питаннях протидії російській агресії.

Президент також подякував за підтримку реалізації стратегічного курсу України щодо членства в ЄС. Він попросив закордонне українство активно долучатися до підтримки процесу визнання європейської перспективи України всіма державами – членами Євросоюзу.

Говорячи про пріоритети євроатлантичного курсу нашої держави, Володимир Зеленський наголосив на важливості майбутнього саміту НАТО 2022 року в Мадриді. Він відзначив необхідність роботи не лише щодо забезпечення запрошення України взяти участь у цьому заході, а й щодо ухвалення Альянсом рішень про подальший алгоритм поглиблення відносин з нашою державою.

Президент окремо зробив акцент на важливості посиленої уваги закордонного українства до ініціативи «Кримська платформа». Він звернувся з проханням щодо більш активного долучення закордонних українців до діяльності Кримської платформи та розширення кола її країн-учасниць.

Глава держави високо оцінив визначні зусилля закордонних українців щодо визнання міжнародною спільнотою Голодомору в Україні 1932-1933 років геноцидом українського народу. Глава держави наголосив на важливості участі іноземних лідерів у пам’ятних заходах, що відбудуться у 2022 році й будуть присвячені 90-м роковинам тих трагічних подій.

Володимир Зеленський ознайомив закордонне українство з ключовими здобутками в процесі комплексних реформ у державі, які реалізуються попри продовження зовнішньої агресії.

У межах онлайн-зустрічі її учасники обмінялися думками щодо процесу законодавчого оформлення інституту множинного громадянства в Україні, що є предметом особливої уваги та інтересу для закордонних українців.

За матеріалами: https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-zakordonni-ukrayinci-ce-myaka-sila-sho-t-72165


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь