Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ЗАДЛЯ УНЕМОЖЛИВЛЕННЯ ЙМОВІРНОЇ ЕСКАЛАЦІЇ З БОКУ РФ ПОТРІБНІ ПОТУЖНІ ПРЕВЕНТИВНІ САНКЦІЇ, А НЕ РЕАКЦІЯ ПОСТФАКТУМ – ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ

Дата: 21.12.2021 09:38
Кількість переглядів: 139

Щоб запобігти можливій ескалації з боку Російської Федерації та погіршенню безпекової ситуації у Європі, міжнародна спільнота має вживати потужних превентивних заходів, а не реагувати на події, які вже відбулися, як у випадку з міграційною кризою на кордонах Польщі й Литви з Білоруссю. На цьому наголосив Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ під час спілкування з представниками ЗМІ після тристоронньої зустрічі з президентами Польщі й Литви в резиденції «Синьогора» в с. Гута на Івано-Франківщині

«Що таке санкції потім? Я вважаю, що мають бути потужні превентивні речі, серйозні санкції, щоб не було навіть думки щодо ескалації в будь-якому регіоні. Тому що ми бачимо, що це вже пов'язано не лише з Україною, а й з будь-якою державою Європейського Союзу», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент наголосив: Україна, яка поки що не є членом НАТО та ЄС, зараз активно посилює дружні відносини зі своїми сусідами, зокрема, задля зміцнення безпеки в регіоні. Володимир Зеленський нагадав, що наша держава миттєво допомогла Молдові під час енергетичної кризи та Литві під час міграційної кризи.

«Саме тому ми сьогодні зустрічаємося з нашими друзями з Литви та Польщі. Тому що вони розуміють, що й нам сьогодні потрібна їхня підтримка», – сказав Глава держави.

Президент Литви Гітанас НАУСЄДА також вважає, що санкції мають бути переконливими.

«Ми запроваджуємо санкції, щоб вони змінювали поведінку. Має бути розуміння: якщо щось станеться, то буде миттєва й дуже серйозна реакція», – зазначив він.

На думку очільника Литви, важливо, щоб дії країн ЄС підтримали такі держави, як США, Канада, Велика Британія.

Зі свого боку Президент Польщі Анджей ДУДА зауважив: історичний досвід дає розуміння того, що не можна погоджуватися на жодні ультиматуми з боку певних країн, зокрема Росії.

Він переконаний, що одним з головних чинників того, що нова ескалація з боку РФ не стає реальністю, є те, що після агресії Росії проти України у 2014 році НАТО військово посилило свій східний фланг.

«Я вважаю, що найбільшою помилкою є погоджуватися на шантаж. Ми маємо зайняти сильну позицію. І саме так має поводитися НАТО, бути послідовним», – зазначив Президент Польщі.

За матеріалами: https://www.president.gov.ua/news/zadlya-unemozhlivlennya-jmovirnoyi-eskalaciyi-z-boku-rf-potr-72197


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь