Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ЯКІ ОБ’ЄКТИ «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА» РЕАЛІЗОВАНІ НА СУМЩИНІ В ЦЬОМУ РОЦІ?

Дата: 23.12.2021 13:26
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Як повідомив під час прес-конференції голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ, за 2021 рік за кошти державного та місцевого бюджетів в області реалізовувалися спортивні, медичні, освітні проекти, будувалися дороги та мости. В найближчих планах – відкрити довгобуди та розпочати нові, ще більш амбітні проекти

«Знаковим проектом, який реалізовувався в області в цьому році, було будівництво сучасного нового дитячого садка у 12 мікрорайоні м. Суми. На жаль, в цьому році дитячий садок не відкриється, тому що не закриті певні питання, що стосуються інклюзії», – розповів Дмитро Живицький.

Проте відкрилися інші, не менш важливі об’єкти «Великого будівництва», зокрема, спортивний майданчик з футбольним полем зі штучним покриттям в Попівському НВК Конотопського району; капітально відремонтована лижоролерна траса на стадіоні «Дружба» в м. Глухів; капітально відремонтована будівля Воронізької амбулаторії в Шосткинському районі.

«У Тростянецькій громаді, зокрема, завершивши у вересні реконструкцію стадіону ім. В.Куца по вул. Кеніга, ми дали старт будівництву іншого об’єкту – спортивно-оздоровчий комплекс «Н2О-Максі». Загальна вартість цього проекту – близько 300 млн грн, – розповів Дмитро Живицький. – Закінчено будівництво ІІ черги Сумської обласної клінічної лікарні по вул. Ковпака,18 в м. Суми, це гаражі, овочесховища тощо, ми на наступний рік запланували будівництво нового корпусу в обласній лікарні. Крім того, у планах – реконструкція дитячої клінічної лікарні. Сумарно фінансування цих двох проектів – 2,2 млрд грн».

Також, за його словами, здійснено капітальний ремонт головного корпусу обласного онкодиспансеру і в планах будівництво нового корпусу для проведення хіміотерапії.

На наступний рік заплановано закінчити капітальний ремонт будівлі Комишанської загальноосвітньої школи (цей проект є перехідним), і наразі на завершальному етапі роботи з капітального ремонту дитсадка «Казка» в Шостці.

Крім того, у лікарнях області відкрито 6 сучасних приймальних відділень, у 5 з яких придбали комп’ютерні томографи.

Що ж до ремонту доріг, то голова облдержадміністрації повідомив, що у 2021 році на 30% перевиконали ремонти на державних дорогах. Станом на сьогодні відремонтовано 222,7 км доріг державного значення, 68 кілометрів місцевих доріг та відремонтовано 146,2 тис. м2 дорожнього покриття на комунальних дорогах та вулицях у населених пунктах області.

Велику увагу приділяли дорожники і ремонту мостів. Одним з головних проектів був капітальний ремонт мостового переходу на автодорозі Р-65 КПП «Миколаївка» – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП «Катеринівка» поблизу села Заруцьке, який, до речі, вже завершено. Наразі проводяться роботи з капітального ремонту мостового переходу на автодорозі Т-19-06 КПП «Рижівка» – Білопілля – Миколаївка – Лебедин – Лантратівка.

«Крім того, розпочато роботи з відновлення комунального мосту через р. Сула в м. Ромни, – повідомив Дмитро Живицький. – Ремонт цього мосту коштує 130 млн грн. Близько 10 млн грн підрядник уже вклав у закупівлю матеріалів».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь