Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НАТАЛІЯ ХОЦЯНІВСЬКА: В УКРАЇНІ ВПРОВАДЖУЄТЬСЯ ЄВРОПЕЙСЬКА МОДЕЛЬ УПРАВЛІННЯ ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ

Дата: 28.12.2021 14:11
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

У 1725 населених пунктах України впроваджено роздільне збирання побутових відходів. У 29 – працюють 34 сміттєсортувальних лінії

Утилізація побутових відходів здійснюється на сміттєспалювальному заводі у м. Київ, а також експлуатуються одна сміттєспалювальна установка в м. Люботин Харківської області та дві сміттєспалювальні установки в м. Харків. Крім того, у 11 населених пунктах будуються сміттєсортувальні комплекси. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія ХОЦЯНІВСЬКА.

«Мешканці громад почали відповідальніше ставитися до питання управління побутовими відходами. Але є ще низка проблем, які необхідно вирішити на законодавчому рівні. Йдеться про впровадження основоположних принципів європейського законодавства у сфері управління відходами. Зокрема, необхідно запровадити ієрархію управління відходами та принцип розширеної відповідальності виробника, систему довгострокового планування управління відходами на національному, регіональному та місцевому рівнях. І ці всі кроки –  у найближчих планах Уряду», – зауважила заступниця Міністра. 

Зазначимо, на основі трьох директив ЄС – про відходи, про захоронення відходів, про промислові викиди – розроблено законопроєкт №2207-1Д «Про управління відходами», який прийнято Верховною Радою у першому читанні. Документ передбачає нові прозорі правила на ринку, створення галузі переробки відходів тощо. 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій ЧЕРНИШОВ повідомив, що Україна та Фінляндія активізують співпрацю у сфері переробки побутових відходів.

За матеріалами: https://www.minregion.gov.ua/press/news/nataliya-hoczyanivska-v-ukrayini-vprovadzhuyetsya-yevropejska-model-upravlinnya-pobutovymy-vidhodamy/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь