Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ЖОВТИЙ РІВЕНЬ – НЕ ПІДСТАВА ВІДМОВЛЯТИСЯ ВІД ВАКЦИНАЦІЇ

Дата: 28.12.2021 14:12
Кількість переглядів: 118

На цьому наголосив Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ під час проведення апаратної наради

За словами голови облдержадміністрації, перехід до жовтої зони абсолютно не ліквідовує необхідності проводити щеплення. Він майже не змінює режиму обмежень щодо користування громадським транспортом, відвідування місць масового перебування людей, роботи закладів харчування, торгових центрів.

Дмитро Живицький піддав критиці неорганізовану роботу з вакцинації у громадах.

«Щеплення необхідно продовжувати робити. Потрібно продовжувати організовувати процес у громадах, здійснювати подворовий обхід, пояснювати людям необхідність щеплень. Низький відсоток вакцинації на вихідних – це відмова від проведення щеплень. В такому разі розбиратимемося по кожній громаді індивідуально», – зазначив він.

За інформацією головного санітарного лікаря Сумщини Володимира ЗБАРАЖСЬКОГО, на 51 тижні кількість нових випадків захворювання на COVID-19 зменшилася на 17% порівняно з минулим тижнем. Наразі обласний показник становить 87 на 100 тисяч населення проти 104 на 100 тисяч населення в Україні.

За інтенсивними показниками найбільш ураженими на даний час є Вільшанська, Нижньосироватська, Буринська, Білопільська, Миколаївська сільська громади.

За словами Володимира Збаражського, обсяги проведених обстежень дозволяють вчасно виявляти інфікованих COVID-19. Проте, рівень охоплення тестуванням все ще менший від загальноукраїнського, хоч і значно стабілізувався. Збільшення, перш за все, стосується досліджень експрес-тестами. При цьому частка позитивних результатів зменшилася, пояснив санітарний лікар.

Він вкотре наголосив на необхідності для громадян щеплюватися і навів наступну статистику: вакцинована людина має можливість 21 раз не захворіти, хворий же на COVID-19, що не зробив щеплення, в 70 раз має більше ризиків померти.

Виконуючий обов’язки начальника обласного управління охорони здоров’я Анатолій КОТЛЯР доповів, що на сьогодні в області зафіксовано 130 487 офіційно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Наразі активних хворих – 3185 осіб, із них 2620 – знаходяться на амбулаторному лікуванні, 565 – лікуються стаціонарно, 29 – підключені до апарату ШВЛ.

За останню добу лабораторно підтверджено діагноз COVID-19 у 56 осіб, госпіталізовано – 27. Наразі зайнято 565 ліжок, передбачених для хворих на COVID-19, що становить 22,8%.

Посадовець нагадав, що в області створено 147 пунктів щеплення, 21 центр масової вакцинації, працює 34 мобільних бригади. Станом на 28 грудня в області зроблено 819 131 щеплення. Щепилися 424 922 особи. Відсоток вакцинації становить 47,8%, двома дозами щепилося 44% громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь