Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Завершення розповіді про музей ретро техніки в с.Козацьке Бочечківської громади

Дата: 04.01.2022 11:39
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

Завершуючи інформацію про нещодавно відкритий на території Бочечківської сільської ради, а саме в селі Козацьке, музею ретро техніки, що став музейною візитівкою Бочечківської громади, сьогодні розповідь піде про УАЗ-469.

Нагадаємо, що засновником цього музею став небайдужий мешканець села Козацьке, засновник ТОВ АФ «Козацька» Віктор Григорович ГАЛА.

Більшість експонатів, представлених в музеї ретро техніки – це місцева техніка, що їздила територією Бочечківської громади в різні роки.

УАЗ-469 – радянський вантажопасажирський автомобіль автомобіль підвищеної прохідності (позашляховик), який випускався на Ульянівському автомобільному заводі.

Серійний випуск моделей УАЗ-469 початий в грудні 1972 року, до цього починаючи з 1964 року було вироблено декілька дослідно-промислових серій.

Тип: карбюраторний. Максимальна потужність: 75 к.с. при 4000 об./хв. Максимальна швидкість: 120 км/год.

УАЗ-469 – вітчизняний рамний позашляховик, що створювався насамперед для потреб Радянської Армії.

В колгоспі «Перемога» в експлуатації було багато автомобілів цієї марки. Ними користувалися спеціалісти та керівники господарства в службових цілях. Такі машини й нині служать в агрофірмі «Козацька». Цей екземпляр автомобіля найстаріший. Ним у 80-х роках ХХ ст. користувався у службових цілях голова колгоспу ГАЛА Віктор Григорович.

Керівник місцевого господарства ТОВ АФ «Козацька» ГАЛА Віктор Григорович за успіхи в трудовій діяльності нагороджений трьома орденами за заслуги, його ім’я занесене до Книги Пошани національного виставкового центру України. Він постійно дбає про своє господарство, а також жителів села Козацьке.

Можна довго розповідати про зразки техніки, про людей, які цією технікою користувалися та чиєю працею створений музей. Але краще прийти і побачити на власні очі, доторкнутися до техніки руками, відчувши духовний зв’язок поколінь, оцінити інтелект і труд, втілені у різних зразках техніки.

Нагадаємо, що музей розташований просто неба, в центрі села Козацьке, поблизу дитячого майданчика та «Активного парку». Відвідування музею безкоштовне та відкрите для відвідувачів щодня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь