Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ЗБІЛЬШЕННЯ КІЛЬКОСТІ ДІТЕЙ, ХВОРИХ НА COVID-19, МАЄ СТИМУЛЮВАТИ ВІДПОВІДАЛЬНИХ БАТЬКІВ ВАКЦИНУВАТИСЯ

Дата: 17.01.2022 15:53
Кількість переглядів: 87

На переконання Дмитра ЖИВИЦЬКОГО, колективний імунітет проти COVID-19 допоможе захистити дитяче населення від коронавірусної інфекції

Як доповів головний санітарний лікар Сумщини Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ, наразі в області спостерігаються зміни у віковій групі хворих на COVID-19, зі зміщенням до молодшого віку. Особливо ж зросла кількість зайнятих дитячих ліжок, навіть у порівнянні з піковими тижнями осінньої хвилі.

За словами голови облдержадміністрації, діти почали важко хворіти, із запаленням легень, з високою температурою та ускладненнями. Якщо дорослі не турбуються про власну безпеку і життя, відмовляються від проведення щеплень, то статистика захворюваності серед маленьких жителів має стати гарним стимулом для відповідальних батьків вакцинуватися.

«Маленьким дітям щеплення у нас не проводяться, але вберегти їх від важкого захворювання – відповідальність дорослих. Якщо не думаєте про себе, потурбуйтеся про своїх дітей. Дотримання протиепідемічних заходів, зупинення поширення коронавірусу шляхом проведення щеплень дає можливість захистити дітей», – наголосив Дмитро Живицький.

Як повідомив Володимир Збаражський, протягом останнього тижня показники захворюваності зросли у всіх вікових групах. У категорії 70 років і старше захворюваність зросла на 71%, у 18-29 років та 6-9 років – на 122%, у 30-39 років, 40-49 років та 50-59 років – на 137-164%, у 0-2 роки та 3-5 років – на 275%. Максимальна захворюваність реєструється у групі – 40-49 років.

Загалом з початку епідемії в області зареєстровано 135,3 тисячі лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. Наразі 4,6 тисячі жителів Сумщини продовжують хворіти.

Показник захворюваності за попередні 14 днів становив 365 на 100 тисяч населення, що вдвічі більше, ніж тиждень тому. За останній тиждень Сумська область залишилася на 3 місці в Україні за даним показником.

Станом на 16 січня, Сумщина опустилася на 24 місце в Україні за інтегральним показником рівня епіднебезпеки. На другому тижні нового року показник інцидентності, тобто інфікування, зріс на 143% порівняно з попереднім тижнем. На сьогодні він становить 269 на 100 тисяч населення проти всеукраїнського – 136 на 100 тисяч населення.

За інтенсивними показниками найбільш ураженими територіями були: Хотінська громада – 756 на 100 тисяч населення, Сумська – 569 на 100 тисяч, Тростянецька – 486 на 100 тисяч, Боромлянська – 456 на 100 тисяч.

Зниження захворюваності реєструється на 5 територіях: Хотінській, Середино-Будській, Попівській, Роменській, Тростянецькій та Охтирській.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь