Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ДПС України наказом від 13.01.2022 № 19 затвердила у новій редакції Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій

Дата: 27.01.2022 16:11
Кількість переглядів: 152

Фото без опису

ДПС України наказом від 13.01.2022 № 19 затвердила у новій редакції Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій. Відповідні зміни внесено до наказу ДПС України від 21.12.2020 № 744 «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій».

 Так, оновлений Державний реєстр містить перелік РРО, дозволених до первинної реєстрації, а також первинна реєстрація яких заборонена, в кількості 182 моделі.

 

Крім того, наводиться Перелік реєстраторів розрахункових операцій, виключених з Державного реєстру в 2016-2021 роках, експлуатація яких не дозволяється (у списку таких РРО 23).

 Ознайомитись з оновленим Державним реєстром реєстраторів розрахункових операцій платники мають можливість на вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/320822.html.

 

Нагадуємо, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої,  третьої та четвертої груп згідно з вимогами Податкового кодексу                  з 01 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

 При цьому фізичні особи – підприємці (платники єдиного податку), що здійснюють продаж  технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів, відповідно до вимог затвердженого Порядку ведення обліку товарних записів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 № 496.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь