Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

На осінній гарбуз-фест «Ярмарок пана Гарбуза» запросили  відвідувачів Хижківський сільський клуб та бібліотека

Дата: 28.10.2022 12:27
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

Ось і листопад на порозі – останній місяць осені. А жовтень позолотив листя на деревах і майже обтрусив їх. Чуєте: в лісовій тиші падають листочки, шурхотять барвистим килимом під ногами. Осінь – чаклунка, красуня, щедро обдаровує врожаєм. Осінь пахне дощами, грибами, яблуками і грушами, гарбузовою кашею.

        На осінній гарбуз-фест «Ярмарок пана Гарбуза» запросили  відвідувачів Хижківський сільський клуб та бібліотека. На святі дітки  з задоволенням виготовляли композиції з гарбузів та інших овочів і фруктів «Гарбузова садиба», «Гарбузова родина», «Щедрий кошик» та осінні букети. Присутні дізналися про історію вирощування гарбуза, про його цілющі властивості. Розгадували веселі загадки та читали віршики про гарбузову родину. 

        А ви знали,  що люди вирощують гарбуз уже сім тисяч років? Насіння саме такого поважного віку було виявлено під час розкопок у Мексиці. У Європі гарбуз теж вирощували задовго до відкриття Америки.  Уже тоді людям були відомі цілющі та корисні властивості гарбуза та страв з нього, гарбузового соку і гарбузового насіння. Цей плід не овоч, а найбільша в світі ягода. Зафіксований рекорд в книзі Гіннеса – 821 кг!

         Гарбуз – невідємна частина української культури, традицій і, звичайно, кухні. Згадаймо хоча б «Ходить гарбуз по городу…» або як дівки давали гарбуза небажаному нареченому. Ну і звичайно неповторну, смачнючу, ароматну гарбузову кашу! Тому насамкінець всі пригостилися цією чудовою стравою від нашої господині  Старієнко Л., яка ще й поділилась своїм фірмовим рецептом.

         Свято вдалось на славу: в похмурий осінній день гарбузи зігрівали всіх своїми сонячними помаранчевими боками, а дітки й дорослі отримали в подарунок гарний настрій.

Фото без опису    Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь