Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Система соціального обслуговування самотніх людей похилого віку – одна з важливих, невід’ємних сторін соціального захисту населення

Дата: 03.11.2022 14:25
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

Система соціального обслуговування самотніх людей похилого віку – одна з важливих, невід’ємних сторін соціального захисту населення. Соціальна робота покликана розв’язувати соціальні проблеми самотніх людей похилого віку з метою покращення умов їхнього життя. Одним з напрямків соціальної роботи з самотніми людьми похилого віку є соціальне обслуговування.

    18 соціальних робітників Центру надання соціальних послуг Бочечківської сільської  ради обслуговують громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, та інші соціально-незахищені категорії громадян якісно та відповідально. З милосердям та повагою ставляться до своїх підопічних, а більшість з них не один рік свого життя віддали своїй справі. 

Виконуючи свої функціональні обов’язки, працівники Центру знаходять індивідуальний підхід до кожного, адже старенькі люди немічні, вразливі, а іноді і примхливі. При прийнятті на облік враховуються вік, індивідуальні потреби та ступінь кожного отримувача соціальних послуг. З початку 2022 року 120 громадянам похилого віку, особам з інвалідністю надані соціально-побутові послуги спрямовані на підтримання їхньої життєдіяльності і соціальної активності.

     В ході відвідування підопічних, соціальні робітники інформують також про новинки та зміни у сфері соціального захисту та пенсійного забезпечення.

     «Соціальна робота покликана розв’язувати проблеми життя самотніх людей похилого віку, які свої сили, здоров’я, інтелектуальний потенціал віддали суспільству. Тому ми зобов’язані зробити максимум, щоб вони щоденно відчували повагу і турботу.» - зауважує директор Центру надання соціальних послуг Бочечківської сільської ради Тетяна НЕСТЕРЕНКО.

Фото без опису    Фото без опису

Фото без опису    Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь