Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

Дата: 04.11.2022 12:47
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

Номери телефонів з питань зупинення реєстрації податкової накладної

Головне управління ДПС у Сумській області інформує платників податків Сумщини, що у зв’язку зі змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» інформуємо щодо актуальних номерів телефону за напрямами консультацій з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних:
 Основні телефони «гарячих ліній»: (0542) 68-50-10; (0542) 68-50-70; +38 095-045-98-77.
 Крім того, для зручності та розвантаження телефонних ліній для консультування вони розподілені за галузевими напрямами:

Сільське господарство  (0542) 68-51-01; (0542) 68-51-20

Будівництво та виробництво  (0542) 70-17-42

Виробництво, транспортні послуги та послуги технічного обслуговування ТЗ, послуги оренди, маркетингові послуги та інші  (0542) 68-50-10; (0542) 68-50-70; (0542) 68-52-97

ФОП за всіма  видами економічної діяльності  (0542) 68-51-79; (0542) 68-52-29

 Також ваші запитання ви можете надіслати у приватні повідомлення на сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.sumy.

 У адмініструванні акцизного податку відбулися зміни

У Головному управлінні ДПС у Сумській області повідомляють, що відповідно до норм Закону України від 21.09.2022 № 2618-IX “Про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану”, внесені зміни щодо ставок акцизного податку на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану. А саме, пунктом 41 тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24.02. 2022  № 64/2022, затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24.02.2022 № 2102-IX, але не довше ніж до 1 липня 2023 року, встановити ставки акцизного податку на такі товари.

Бензини моторні: бензини моторні з вмістом свинцю 0,013 г/л або менше:

- із вмістом не менш як 5 мас. % біоетанолу або не менш як 5 мас. % етил-трет-бутилового ефіру або їх суміші; інші бензини, інші нафтопродукти  ставка акцизного податку 100 євро за 1000 літрів.

Важкі дистиляти (газойль) ставка акцизного податку 100 євро за 1000 літрів.

Біодизель та його суміші, що не містять або містять менш як 70 мас. % нафти або нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід, паливо моторне альтернативна ставка акцизного податку 100 євро за 1000 літрів.

Скраплений газ (пропан або суміш пропану з бутаном) та інші гази, бутан, ізобутан ставка акцизного податку 52 євро за 1000 літрів.

 Обов’язкові реквізити, що мають бути зазначені в чеках РРО/ПРРО

Відповідно до норм чинного законодавства код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД є обов’язковим реквізитом та єдиним уніфікованим ідентифікатором товарів, що відображається у розрахункових документах, які створюються РРО при проведенні розрахункових операцій з продажу товарів (у т.ч. алкогольних напоїв та тютюнових виробів).

Не відображення суб’єктами господарювання в чеках РРО коду УКТ ЗЕД призводить до застосування фінансової санкції до такого суб’єкта у розмірі триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (пункт 7 статті 17 Закону № 265).

Враховуючи викладене, Головне управління ДПС у Сумській звертає увагу на необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо в частині використання режиму програмування підакцизних товарів із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та відображення реквізитів марок акцизного податку при продажу алкогольних напоїв.

 Які відомості містить одноразова декларація

Головне управління ДПС у Сумській нагадує, що в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації відображається наступна інформація: достатні для його ідентифікації відомості про декларанта, (прізвище, ім’я, по батькові), реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті); відомості про об’єкти декларування; самостійно визначена декларантом у національній валюті база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування; ставка та сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

В декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування.

Нагадуємо, що одноразове добровільне декларування  продовжено до 01 березня 2023 року.

 Декларацію про майновий стан і доходи громадян можливо подати в електронному вигляді

На офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» створено сервіс «Подати Декларацію про майновий стан та доходи», який дає змогу заповнити податкову декларацію про майновий стан і доходи та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів.

Податкова знижка отримується у поточному році за минулий. Нагадуємо, що право на податкову знижку не накопичується та не переноситься на наступний рік. Тобто, граничний термін подання декларації для реалізації права на податкову знижку за 2021 рік – 31 грудня 2022 року.

Єдина вимога для електронного спілкування з органами ДПС – це наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів або скористатися «хмарним» КЕП усіх авторизованих надавачів електронних довірчих послуг.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь