Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

У КОНОТОПСЬКОМУ РАЙОНІ СТАРТУВАЛА АКЦІЯ 16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА

Дата: 25.11.2022 15:07
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Щороку в Конотопському районі, як і на всій території України в період з 25 листопада до 10 грудня проходить акція «16 днів проти насильства» 

Під час проведення акції демократична спільнота відзначатиме ряд важливих дат:

  • 1 грудня — Міжнародний день боротьби зі СНІДом;
  • 2 грудня — Міжнародний день боротьби з рабством;
  • 3 грудня — Міжнародний день людей із інвалідністю;
  • 5 грудня — Міжнародний день волонтера;
  • 6 грудня — річниця інциденту в Монреалі.

Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують протягом з 25 листопада по 10 грудні свої зусилля. Вони об’єднуються заради однієї спільної мети - збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

НАСИЛЬСТВО-ЦЕ НЕ ВАША ПРОВИНА! Постраждати від насильства може кожен і кожна. Не існує таких ситуацій , які можуть виправдати завданий вам біль.

 Якщо Вам або вашим близьким людям необхідна допомога, Ви маєте обов’язково звернутися до:

ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ (ПОЛІЦІЯ)за телефоном 102 або звернутися особисто та написати заяву. Правоохоронці можуть, зокрема, винести кривднику терміновий заборонний припис, надати пораду щодо подальших дій та наявних надавачів послуг, а також скерувати вас (разом із дітьми) до убезпеченого притулку для постраждалих осіб.

МЕДИЧНІ УСТАНОВИ.Телефон 103 — виклик бригади швидкої медичної допомоги. Також, ви можете звернутися до будь-якого медичного закладу вашого населеного пункту для отримання медичної допомоги та документування у медичній картці ознак того, що з вами сталося. Надалі це допоможе притягнути кривдника до відповідальності.

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ.  Якщо у Вашій сім’ї є діти, вони так само або страждають від насильства, або є його свідками. Відповідна служба втрутиться у ситуацію та захистить права дітей. Служба у справах дітей Конотопської районної державної адміністрації (м. Конотоп, вул. Соборна, 23, 41600,          тел. (0547) 2-50-91, понеділок-четвер з 8.00 до 17.15,  п'ятниця з 8.00 до 16.00).

ОРГАНИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ – МІСЬКІ, СЕЛИЩНА, СІЛЬСЬКІ РАДИ КОНОТОПСЬКОГО РАЙОНУ.Відповідальні особи приймуть заяву про вчинення у Вашій сім’їнасильства та скерують Вас для отримання необхідної допомоги.

КОНОТОПСЬКИЙ МІСЦЕВИЙ ЦЕНТР З НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ВТОРИННОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ.Особи, постраждалі від домашнього насильства, мають право отримати послуги адвоката безкоштовно (м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47.

НАЦІОНАЛЬНА ГАРЯЧА  ЛІНІЯ З ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА, ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ ТА ГЕНДЕРНОЇ ДИСКРИМІНАЦІЇ

0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного та стаціонарного телефонів). Цілодобово, безкоштовно та конфіденційно. Інформаційна та психологічна підтримка.

УРЯДОВА «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» ДЛЯ ОСІБ, ЯКІ СТРАЖДАЮТЬ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА.

15-47  – інформаційна консультація, психологічна підтримка, реєстрація відповідного звернення до державних органів.  Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними й конфіденційними;

СУМСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ

м. Суми, вул. Іллінська, 51, (0542) 60 18 58.

Вам обов’язково допоможуть!»  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь