Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ЯКІ ПЕРСПЕКТИВИ ПРОВЕДЕННЯ ЗНО У 2023 РОЦІ?

Дата: 30.11.2022 11:59
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Про це із освітянами Сумщини спілкувався Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр СИДОРЕНКО

За його словами, на сьогодні єдиною формою оцінювання знань абітурієнтів в Україні залишається зовнішнє незалежне оцінювання у форматі до 2022 року. Як виняток, через війну у 2022 році рішенням Верховної Ради було проведено екзаменування у вигляді НМТ.

З огляду на ситуацію, вимальовуються реалії, що і в 2023 році така практика також буде застосована. Оскільки провести традиційне ЗНО не дозволяють, перш за все, питання логістики.

«Безумовно, практика проведення національного мультипредметного тесту (НМТ), яку ми змушені були отримати у ході війни, варта, щоб її використовувати в подальшому. Тож для оцінювання якості знань у 2023 році планується проведення удосконаленого НМТ», – зазначив Олександр Сидоренко.

Так, планується що у 2023 році НМТ міститиме обов’язковий та додатковий блоки, які проводитимуться у різні часові проміжки. Прогнозовано, обов’язковий блок буде складатися з чотирьох предметів, а саме з української мови, математики, історії України та однієї іноземної мови (англійська, французька, німецька та іспанська мови) на вибір вступників. Тривалість обов’язкового блоку – 180 хвилин (90 хвилин на завдання з української мови та математики, а після короткої перерви ще 90 хвилин на завдання з історії України та іноземної мови).

В окремий день вступники зможуть скласти додатковий блок з фізики, хімії чи біології на вибір та за бажанням вступника. Тривалість цього блоку – 75 хвилин.

Під час реєстрації для участі в НМТ особа може вибрати обов’язковий блок, або обов’язковий та додатковий блок (1 предмет), або лише додатковий блок (1 предмет).

Директор Центру повідомив, що реєстрація для участі в НМТ планується у квітні, а тестування у червні – липні 2023 року в межах основної та додаткової сесій. Тестові завдання укладуть згідно з діючими програмами ЗНО з відповідних предметів.

Олександр Сидоренко також додав, що в обов’язковому порядку для вчителів-предметників, які викладають дисципліни основного блоку НМТ, будуть проведені спеціальні семінари, щоб дати педагогам весь методологічний арсенал для організації та проведення тестування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь