Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БІЖЕНЦІВ: ЄС ЗАПУСТИВ САЙТ З ІСТОРІЯМИ УКРАЇНЦІВ, ЩО ПОСТРАЖДАЛИ ВІД ВІЙНИ

Дата: 05.07.2022 15:13
Кількість переглядів: 106

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року мільйони українців покинули свої домівки й переїхали в безпечніші місця всередині країни або за кордоном

Сьогодні, у Всесвітній день біженців, ми запускаємо спеціальну сторінку «Обличчя України (Faces of Ukraine)» – візуальну подорож історіями українців, які постраждали від війни – біженців, внутрішньо переміщених осіб та людей, які залишились у небезпечних районах. На сторінці також висвітлено, як ЄС підтримує український народ.

За даними ООН третина українців була вимушена залишити свої домівки після 24 лютого. Понад 7 мільйонів людей виїхали за межі України, а ще 7 мільйонів ‒ стали внутрішньо переміщеними особами. Крім цього, близько 13 мільйонів людей залишились у постраждалих від війни районах або не можуть звідти виїхати через загрозу життю, руйнування мостів і доріг, а також брак ресурсів та інформації про те, де знайти прихисток.

«Ще рік тому неможливо було уявити, що через російську агресію 14 мільйонів осіб покинуть свої домівки у державі на порозі Європейського Союзу. Це найбільше переселення людей в Європі з моменту закінчення Другої світової війни», – йдеться в заяві Єврокомісії напередодні Всесвітнього дня біженців.

ЄС та його держави-члени надали притулок понад 6 мільйонам українців, які виїхали з України до сусідніх держав, насамперед Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини, а також до Республіки Молдова. Більшість тих, хто тікає від війни, – це жінки та діти.

За матеріалами: https://euneighbourseast.eu/uk/news-and-stories/latest-news/vsesvitnij-den-bizhencziv-yes-zapustyv-sajt-z-istoriyamy-ukrayincziv-shho-postrazhdaly-vid-vijny/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь