Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Напередодні Дня Соборності України працівники Сахнівського сільського клубу та бібліотеки провели патріотичну годину: "Тернистий шлях до свободи".

Дата: 20.01.2023 11:18
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагомістю події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акт Злуки українських земель.

22 січня цього року - 105-та річниця проголошення Українською Центральною Радою у 1918 році незалежності Української Народної Республіки (IV Універсалу), яка відстоювала право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». Цей факт повністю руйнує фейк московської пропаганди про те, що Українська держава ніколи не існувала і її вигадали більшовики.

22 серпня 1991 року відбулося її відновлення.

Проголошення соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року - історичний акт об'єднання українських земель в одній державі, що увінчав соборницькі прагнення українців. На початку двадцятого століття після падіння імперій українці об'єдналися у власній державі.

Сьогодні, через трохи більше століття після проголошення Акта Злуки, ми об'єднані у відстоюванні своєї незалежності і держави.

Соборність передбачає не лише пам"ять про спільне минуле, а й потребу згуртованої праці заради майбутнього. Ми люди з різних регіонів країни, але разом працюємо, створюємо знакове й важливе. Ми відстоюємо соборність українських земель як територіальну цілісність, яку свавільно порушила держава-агресор. Водночас ми демонструємо безпрецедентну соборність українського духу – консолідацію всіх громадян, згуртованість незалежно від національності та регіону проживання, відсутність будь-яких внутрішніх кордонів – територіальних чи ментальних.

Соборність-мета нашої Перемоги.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь