Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ОЛЬГА СТЕФАНІШИНА: МАЄМО УНІКАЛЬНИЙ МОМЕНТ ДЛЯ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ

Дата: 03.02.2023 14:00
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

Про це наголосила Віце-премʼєр-міністер з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України під час зустрічі з новопризначеним Генеральним директором Директорату Єврокомісії з питань сусідства та розширення ЄС Гертом Яном КООПМАНОМ

Напередодні Саміту Україна-ЄС, що відбудеться 3 лютого, учасники зустрічі обговорили прогрес України у реалізації політичних реформ, визначених у рекомендаціях Європейської Комісії, та окреслили подальші необхідні кроки.

«Наразі маємо унікальний момент, коли підтримка європейського курсу країни у суспільстві найвища за всі часи незалежності України, маємо абсолютну політичну волю та рішучість втілити складні реформи в життя як на рівні Президента, Уряду, Парламенту, так і на рівні судової гілки влади, – підкреслила Ольга Стефанішина. – Ми продовжуємо працювати над необхідними змінами всередині країни та очікуємо на оцінку нашого прогресу від Єврокомісії навесні».

Вона також зазначила, що ця оцінка дасть можливість підготуватися до подальшої інтеграції країни, не збавляючи швидкий темп, зокрема виконати всі передумови для відкриття перемовин щодо членства в ЄС.

Зі свого боку Герт Ян Коопман наголосив, що ЄС і надалі продовжить підтримувати Україну в її прагненні стати повноправним членом ЄС та докладе всіх зусиль, аби плідна співпраця та міцне партнерство між Україною та Євросоюзом поглиблювалося. Він також відзначив відданість України євроінтеграційному курсу та реформам попри виклики повномасштабної війни.

Віце-премʼєр-міністр подякувала ЄС підтримку України та мобілізацію ресурсів для підтримки економічної стабільності, відновлення, а у подальшому відбудови. «Ми повинні вже готуватися до післявоєнної відбудови та відновлення України, як майбутній член ЄС, за всіма європейськими стандартами та нормами», – наголосила Ольга Стефанішина.

У зустрічі також взяли участь: новопризначена голова Групи підтримки України Анна Ярош-Фрііс, заступниця Генерального директора Директорату Європейської Комісії з питань політики сусідства та розширення Катаріна Матернова та Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас та інші.

За матеріалами: https://www.kmu.gov.ua/news/olha-stefanishyna-maiemo-unikalnyi-moment-dlia-ievrointehratsii-ukrainy


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь