Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

АЛЬБОМ БЕЗБАР’ЄРНИХ РІШЕНЬ МІСТИТЬ ПОРАДИ З ОБЛАШТУВАННЯ ДОСТУПНИХ ПРИХИСТКІВ

Дата: 07.02.2023 12:38
Кількість переглядів: 84

Сьогодні дуже важливо, щоб місця для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, які під час війни стали для багатьох українців єдиною домівкою, були доступними та комфортними для усіх без винятку людей

«Попри вік, стать чи стан здоров’я усі ми вразливі в екстрених ситуаціях. А ще у прихистках багато представників маломобільних груп населення: батьків з маленькими дітьми, людей з інвалідністю чи тимчасовими травмами, людей старшого віку. Тож місце, що прийме і прихистить наших громадян, має бути максимально зручним, доступним. І ця доступність починається зі входу», – наголосила Перша леді Олена ЗЕЛЕНСЬКА у Телеграмі.

Зазначимо, що для облаштування таких прихистківважливо обирати будівлі, що мають безбар’єрнийвхід – ними часто стають хостели, готелі, інтернати чи школи.

У першому розділі Альбому безбар’єрних рішень, який дає рекомендації для доступних ґанків та подвір’їв, зокрема є поради з облаштування вхідних груп прихистків. 

Серед іншого: універсальні рішення – ідеальний рецепт безбар’єрності для побудови з нуля;адаптивні рішення – для облаштування вже наявних будівель; небезпечні – ті, які створюють бар’єри та часом навіть загрозу здоров’ю, пересуванню і комфортному проживанню.

Нагадаємо, Альбом безбар’єрних рішень створено в межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської«Без бар’єрів». Проєкт реалізовано громадською організацією «Безбар’єрність» спільно з Міністерством розвитку громад та територій України у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія GIZ Ukraine за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії. Розробник Альбому безбар’єрних рішень – урбан-бюро Big City Lab. 
За матеріалами: https://www.minregion.gov.ua/press/news/albom-bezbaryernyh-rishen-mistyt-porady-z-oblashtuvannya-dostupnyh-pryhystkiv/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь