Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

РЕОРГАНІЗАЦІЯ – НЕ ОЗНАЧАЄ СКОРОЧЕННЯ: ЗАГАЛЬНА ЧИСЕЛЬНІСТЬ ОСІБ В ДОБРОВОЛЬЧИХ ФОРМУВАННЯХ ТЕГРОМАД НІ В СУМАХ, НІ В РАЙОНАХ ОБЛАСТІ НЕ ЗМЕНШИЛАСЬ

Дата: 10.02.2023 12:34
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

Про це під час брифінгу повідомили заступник голови Сумської ОВА Вячеслав ПЕЧЕНЕНКО, командир військової частини А7045 (117 обр ТрО) Сергій КИРЯН та Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО

«Причина сьогоднішньої зустрічі – це поширення «зради» у соцмережах і серед громадян, чутки про те, що ніби ДФТГ розганяють, вони здають зброю і таке інше, – зазначив Вячеслав Печененко. – Хочемо вас запевнити, що кількісний склад членів добровольчих формувань територіальних громад не зменшився. Зменшилась лише організаційна структура».

За його словами, переглянувши структуру ДФТГ, військове командування прийняло рішення про реорганізацію цих підрозділів. Не розформування, не зменшення, а саме реорганізацію. В чому вона полягає?

«Якщо беремо, наприклад, ДФТГ Сумської громади, то їх було 9, а стало 4. І увесь особовий склад підрозділів 5 ДФТГ, які реорганізувались, перейшов у ті 4, які залишились, – повідомив Вячеслав Печененко. – Щодо чуток про здачу зброї членами ДФТГ, пояснюю: це процедурний момент. Тому що члени ДФТГ, що реорганізуються, мають зброю здати, а потім, уже в новому ДФТГ – отримати. Саме це й робилося в громадах області».

Заступник голови Сумської ОВА підкреслив, що за безпеку наших громад і населених пунктів жителі області можуть не хвилюватися. Ця реорганізація не відобразиться на якості обороноздатності області.

Командир в/ч 7045 Сергій КИР’ЯН теж наголосив, що після реформування чисельність добровольчих формувань ні в Сумах, ні в жодному з районів області не зменшилась, а навпаки лише збільшилась. Для тих добровольців, які також виявлять бажання стати на захист Сум та Сумщини, зброя, боєприпаси і все необхідне є.

«Для нас принципово залишити в лавах ДФТГ кожного бійця, – наголосив Сумський міський голова Олександр Лисенко. – Наразі добровольчі формування Сумської громади продовжують нести службу, дбаючи про безпеку та спокій сумчан. Реформування ДФТГ торкнулося лише їх кількості: дев’ять ДФТГ об’єднали в чотири. Вони повністю укомплектовані особовим складом і зброєю».

Сумський міський голова запевнив, що громада, як і раніше, допомагатиме зареєстрованим на її території членам ДФТГ у питаннях несення служби. Також для них зберігаються встановлені торік на рівні громади соціальні гарантії.

Джерело: http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/30699-reorhanizatsiya--ne-oznachaye-skorochennya-zahalna-chyselnist-osib-v-dobrovolchykh-formuvannyakh-tehromad-ni-v-sumakh-ni-v-rayonakh-oblasti-ne-zmenshylas.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь