Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

СПЕЦНОМІНАЦІЯ «НАЙКРАЩИЙ МАТЕРІАЛ НА ТЕМУ ПРАВ ЖІНОК, ДОТРИМАННЯ ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ» НА КОНКУРСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ЖУРНАЛІСТИКИ «ЧЕСТЬ ПРОФЕСІЇ»

Дата: 14.03.2023 15:42
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

ГО «Жінки в медіа» хоче відзначити внесок журналістів та журналісток у роботу з подолання гендерної нерівності у нашому суспільстві на тлі повномасштабної війни в Україні

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну тема прав жінок і гендерної рівності в Україні стала ще більш актуальною. Ми говоримо про права і потреби військовослужбовиць та медикинь, волонтерок, жінок з інвалідністю, жінок, які рятуючись від війни, виїхали за кордон та тих, хто лишається і боронить Україну в тилу, жінок, які постраждалих від сексуального насильства, що є воєнним злочином.

Вітаються матеріали про впровадження Стамбульської конвенції, подолання домашнього насильства, роль жінок в політиці на місцевому і загальнонаціональному рівні, а також у процесах відновлення України.

Номінація була започаткована у 2022 році та зібрала понад 100 заявок. Минулого року премію здобула Марія СЕМЕНЧЕНКО з Reporters за матеріал «Чоловік казав, що я сама себе б’ю».

«Українські медіа є не тільки ретрансляторами, але й змінотворцями. Зокрема, завдяки багатьом просвітницьким матеріалам розвінчувалися стереотипи щодо Стамбульської конвенції, яка зрештою й була ратифікована нашою державою.

Цією спецномінацією ми кидаємо виклик застарілим соціальним нормам й мотивуємо українські медіа підсвічувати роль жінок у процесах відновлення України. Закликаємо працювати не тільки з контентом, але і з запровадженням політики рівності в редакціях, забезпечуючи включення жінок до процесів прийняття рішень, рівної оплати праці та рівного ставлення, викорінення сексизму в колективах», − відзначила Ліза КУЗЬМЕНКО, голова ГО «Жінки в медіа», членкиня Комісії з журналістської етики.

Приз:

У якості приза трьом лауреаткам/там IFES Ukraine організує повністю оплачувану фахову field trip у м.Бухарест, Румунія в червні 2023 року для обміну фаховим досвідом з місцевими медіа, журналістськими мережами, гендерними експертами та прозахисниками.

Критерії

● Текстові, відео- та аудіоматеріали, які були оприлюднені в медіа з 1 червня 2022 року до 31 січня 2023 року.

● Відповідність темі номінації;

● Повнота та розкриття теми;

● Коректна термінологія, відсутність гендерних стереотипів та сексизму;

● Кількість матеріалів одного автора чи авторки, поданих до спеціальної

номінації, не може перевищувати трьох;

● До спеціальної номінації «Найкращий матеріал на тему прав жінок, дотримання гендерної рівності» може бути поданий той самий матеріал, що й до однієї з основних шести номінацій «Честь Професії». Також можна подавати матеріал виключно в цю спеціальну номінацію.

Склад Журі:

Ліза КУЗЬМЕНКО, голова ГО «Жінки в медіа», членкиня Комісії з журналістської етики;

Тетяна ТРОЩИНСЬКА, головна редакторка Громадського радіо, фіналістка Премії Ґонґадзе-2022;

Андрій КУЛИКОВ, голова Комісії з журналістської етики.

Олександра ГОРЧИНСЬКА, журналістка NV

Анастасія БАГАЛІКА, гендерна координаторка кампанії «Повага»

Вікторія ЄРМОЛАЄВА, журналістка, членкиня правління Громадського радіо.

Спецномінація «Найкращий матеріал на тему прав жінок, дотримання гендерної рівності» реалізується ГО «Жінки в медіа» за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) та Міністерства міжнародних справ Канади. Будь-які думки, викладені у цій публікації, належать авторам і не обов’язково відображають погляди IFES, Міністерства міжнародних справ Канади чи Уряду Канади.

Щоб подати заявку, переходьте за посиланням: https://journalismaward.in.ua/news/specnominacia-najkrasij-material-na-temu-prav-zinok-dotrimanna-gendernoi-rivnosti


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь