Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НА СУМЩИНІ БЕЗПЕКОВА СИТУАЦІЯ КОНТРОЛЬОВАНА, НАСТУПАЛЬНИХ ВОРОЖИХ УГРУПОВАНЬ БІЛЯ КОРДОНУ ОБЛАСТІ НЕ СПОСТЕРІГАЄТЬСЯ

Дата: 24.03.2023 08:50
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

Про це під час брифінгу повідомили т.в.о. голови Сумської обласної військової адміністрації Тарас САВЧЕНКО та командир оперативного угруповання «Суми» Василь ОСИПЧУК

«Сумщина – прикордонна область, тому для того, щоб нівелювати всі потенційні загрози щодо проведення інформаційно-психологічних операцій ворога, ми час від часу разом із військовим командуванням будемо повідомляти жителям області поточну ситуацію», – зазначив Тарас Савченко.

За його словами, щодня ввечері і зранку на ресурсах ОВА висвітлюється ситуація на прикордонні, але додаткові брифінги теж будуть, щоб жителі області володіли інформацією і не піддавалися на можливі фейки та провокації.

«На жаль, ворог продовжує обстрілювати зі своєї території наші громади, руйнувати щотижнево до 10 приватних будівель, які знаходяться до 5 км від кордону. Часто росіяни пошкоджують лінії електропередач, газогони, але ремонтні бригади, як тільки це стає можливо і де це можливо, виїжджають, щоб відремонтувати все це, – розповів Тарас Савченко. – Я дякую військовим за взаємодію, які допомагають мирному населенню там, де це необхідно».

Василь Осипчук повідомив, що в смузі відповідальності ОТУ «Суми» обстановка стабільно контрольована. Противник продовжує вести розвідку, проводить інформаційно-психологічні операції, щоб дестабілізувати ситуацію на прикордонні, посіяти страх, паніку, недовіру до ЗСУ. Але, на щастя, після 24 лютого українці чітко розуміють, хто ворог, а хто захисник.

«Ми продовжуємо нарощувати інженерні загородження на кордоні, покращуємо кордон технічними засобами та фортифікаційним обладнанням. Також проводимо заходи з підготовки, щоб вести оборонну операцію, якщо це буде необхідно», – зазначив командир ОТУ «Суми».

Джерело: http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/31013-na-sumshchyni-bezpekova-sytuatsiya-kontrolovana-nastupalnykh-vorozhykh-uhrupovan-bilya-kordonu-oblasti-ne-sposterihayetsya.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь