Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ОПИТУВАННЯ ПРО КУЛЬТУРУ ДОНОРСТВА В УКРАЇНІ: ВПЛИВ ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ

Дата: 19.05.2023 10:18
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

Міністерство охорони здоровʼя України та ДонорUA запускають нову хвилю опитування, присвяченого культурі донорства в Україні – за вашої участі визначимо впливи повномасштабного вторгнення росії на ставлення українців до донорства та бар’єри на шляху до нього

«Роль донорів від початку військової агресії росії стала особливо важливою. В умовах війни стале забезпечення донорською кров’ю та її компонентами – одна із головних умов забезпечення обороноздатності та національної безпеки країни. За останній рік ми адаптували систему охорони здоров'я під реалії війни і маємо необхідні запаси крові. У березні цього року запрацював перший в Україні банк довгострокового зберігання крові. Але переливання крові завжди починається з донора і нам важливо підтримувати культуру донорства та забезпечити оперативну комунікацію з донорами, зокрема і завдяки опитуванням», – заявив заступник Міністра охорони здоров’я України – головний державний санітарний лікар Ігор КУЗІН.

У 2021 році вже було проведене перше комплексне опитування, завдяки якому вдалося дізнатися, що мотивує людей долучатися до донорства і залишатися донорами, а що може утримувати їх від цього. Однак після 24 лютого 2022 року все змінилося: потреба у донорській крові зросла, ускладнилась доставка крові та препаратів крові з центрів  крові, але в більшості міст люди почали активніше здавати кров, бажаючи допомогти військовим та пораненим цивільним.

«Це буде друга хвиля комплексного дослідження, яка має на меті визначення змін в системі крові: нам важливо розуміти зміни на шляху донора від ідеї здати кров і до самої донації її здійснення. Додаткова цінність опитування полягає у можливості виявити комунікаційні і логістичні бар'єри до донорства, що містяться у самій системі крові та непрямо оцінити якість супроводу потенційних і актуальних донорів», – наголосила засновник ДонорUA та Президент ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» Ірина СЛАВІНСЬКА.

Закликаємо всіх небайдужих, безвідносно досвіду донорства, пройти невелике опитування. Якщо ви досягли повноліття і мешкаєте в Україні, переходьте за посиланням. Саме ваша думка допоможе глибше зрозуміти мотивацію і запити людей, полегшити шлях до донорства і врятувати більше життів.

За матеріалами: https://www.kmu.gov.ua/news/opytuvannia-pro-kulturu-donorstva-v-ukraini-vplyv-povnomasshtabnoi-viiny


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь