Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВИРОБНИКИ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ КОМПЕНСАЦІЮ ВАРТОСТІ ОРГАНІЧНОЇ СЕРТИФІКАЦІЇ

Дата: 25.05.2023 11:20
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

Проєкт «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA) має намір надати підтримку українським органічним операторам шляхом компенсації вартості органічної сертифікації

Як повідомили в обласному Департаменті агропромислового розвитку, ця підтримка адресована сертифікованим малим та середнім органічним підприємствам, які реалізують свою продукцію на внутрішньому ринку та мають намір продовжити органічну сертифікацію у 2023 році. Для того, щоб надати таку підтримку, проєкт COA запрошує малих та середніх органічних операторів подати заповнені заявки.

Кінцевий термін подання – 31 травня 2023 року.

Кому надається відшкодування?

Підтримка передбачена операторам органічного ринку України, які мають дійсний органічний сертифікат. Необхідно надати копію чинного органічного сертифікату.

Заявки розглядатимуться на конкурсній основі відповідно до критеріїв.  Критерії відбору наступні: підтримка надаватиметься малим та середнім підприємствам із середньою кількістю працівників до 50 осіб та чистим доходом від реалізації продукції за рік у розмірі менше 8 млн євро у 2022 році; лише для операторів, які реалізують свою продукцію виключно в Україні (тобто не експортують будь-яку власну продукцію).

Виробники повинні письмово підтвердити, що вони реалізовували свою продукцію тільки в Україні протягом останніх 12 місяців до моменту подачі заявки і не експортували її протягом цього періоду.

Якщо надійде більше заявок, ніж доступно коштів для підтримки, розподіл буде здійснюватися за такими критеріями: у першу чергу кошти надаватимуться операторам з таких областей України: Київська, Чернігівська, Донецька, Дніпропетровська, Харківська, Херсонська, Сумська, Запорізька, Одеська, Полтавська, Миколаївська, Черкаська, Кіровоградська та Луганська;

Що фінансується: витрати на сертифікацію у розмірі до 1000 євро на одного оператора. Оскільки фактична вартість витрат на отримання органічного сертифіката у 2023 році для більшості операторів ще невідома, компенсація вартості сертифікації буде здійснюватися у розмірі витрат на таку сертифікацію у 2022 році. У зв’язку з цим необхідно надати підтвердження витрат компанії на сертифікацію у 2022 році (копія рахунку(-ів)-фактур(и) сертифікаційного органу).

Підприємства будуть відібрані за вищезазначеними критеріями та повідомлені про результати відбору. Кошти цієї програми допомоги виплачуватимуться в гривнях через Федерацію Органічного Руху України.

Заявки подаються на адресу:  coa-ukraine@afci.de

З питаннями звертатися: Олександр Каліберда, тел. + 38-050-469-24-64 (Вайбер, WhatsApp)

Більше інформації про підтримку та форма заявки за посиланням http://surl.li/hcndl


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь