Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

В Бочечківській громаді відбулось засідання сільської надзвичайної протиепізоотичної комісії

Дата: 01.06.2023 14:32
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

31 травня 2023 року в Бочечківській сільській раді відбулось засідання сільської надзвичайної протиепізоотичної комісії, в якому взяли участь представники Конотопської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

На порядку денному засідання розглядали питання організації заходів щодо проведення диспансеризації в індивідуальному секторі та стан епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней на території Бочечківської громади.

Зокрема, начальник Конотопської районної державної лікарні ветеринарної медицини Оникієнко С.П. інформував, що починаючи з  червня 2023 року на території Бочечківської громади Конотопського району спеціалістами ветеринарної медицини буде проводитись диспансеризація ВРХ приватного сектору в населених пунктах громади.

«Не останнє місце серед хвороб тварин займає африканська чума свиней – висококонтагіозна вірусна хвороба, яка здатна знищувати значне поголівя свиней. Вже з початку 2023 року зафіксовано випадки реєстрації захворювання серед як диких, так і  домашніх свиней в низці областей України таких як Чернігівська, Закарпатська, Дніпропетровська, Херсонська, Миколаївська. Зафіксовані випадки захворювання на АЧС і в країнах, що межують з Україною: Чехія, Польща.» - зазначив Оникієнко С.П.

За результатами засідання комісією затверджені заходи щодо попередження захворювань на лейкоз ВРХ та африканської чуми свиней на території Бочечківської громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь