Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

Дата: 16.06.2023 12:02
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

«МИ СТОЇМО НА ЗАХИСТІ  ПРАЦІВНИКІВ, ЯКІ ПОВИННІ БУТИ РІВНИМИ У ПРАВАХ З РОБОТОДАВЦЯМИ, ТОМУ ЗАРПЛАТІ У КОНВЕРТІ» - НІ!

Антикорупційний номер цілодобової телефонної лінії сервісу «Пульс»

Державної податкової служби України: 0800-501-007

Платники Конотопщини сплатили до місцевих бюджетів майже 760,0 млн гривень

Платники податків Конотопського району прикладають  максимум зусиль, надаючи допомогу державі подолати складний фінансовий стан та забезпечити гідну фінансову підтримку територіальних громад у період дії воєнного стану.   

За інформацією управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Сумській області платники Конотопського району у січні - травні 2023 року сплатили до місцевих бюджетів 759,5 млн грн податкових платежів.  Зазначена сума на 311,6 млн грн перевищила показник аналогічного періоду минулого року.

У розрізі бюджетоформуючих податків надійшло: податку на доходи фізичних осіб – 587,8 млн грн, єдиного податку – 72,5 млн грн, земельного податку – 75,6 млн гривень.

Податківці Сумщини щиро вдячні платникам за власний внесок до бюджету та фінансову підтримку держави,  таку необхідну у складний воєнний час.  

Не декларуєте працівників – ризикуєте втратити гроші

Ваш незадекларований працівник може звернутися до суду про оформлення трудових відносин. У такому випадку при винесенні рішення суд зобов’яже вас виплатити працівникові заробітну плату за весь час його роботи. Те, що ви раніше виплачували заробітну плату, на її виплату за рішенням суду не вплине. Крім того, вам доведеться сплатити податки та єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Рішення суду про оформлення трудових відносин з працівником є підставою для накладення штрафу Держпраці без проведення перевірки.

Це означає, що ви двічі оплатите одну і ту ж роботу та ще й отримаєте штраф!

Лідери з податкових надходжень Сумщини

Головне  управління ДПС у Сумській області інформує, що протягом січня – травня 2023 року забезпечено надходжень до бюджетів усіх рівнів  у сумі 8896,0 млн гривень податків, зборів та інших податкових платежів, у тому числі до Державного бюджету надійшло 4832,2 млн гривень, місцеві бюджети області отримали 4063,8 млн гривень.

Проведений аналіз у розрізі видів економічної діяльності показав, що найбільшу суму надходжень до бюджетів усіх рівнів направили підприємства промисловості – 3697,3 млн гривень, або 41,6 відс. від загальної суми надходжень. Щодо сплати до державного бюджету, то підприємства даної галузі посідають позиції лідера: сплачено 3035,9 млн гривень, що складає 62,8 відс. загальної суми.           

До місцевих бюджетів забезпечено 661,4 млн гривень та 16,3 відс. відповідно.

Бюджетна сфера (Державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування; освіта; охорона здоров’я та надання соціальної допомоги) має не менш вагомий вплив на стан надходжень до бюджетів та займає друге місце в переліку лідерів. Так, за п’ять місяців 2023 року до зведеного бюджету сплачено 2400,5 млн грн, тобто 27,0 відс. від загальної суми надходжень. При цьому до державного бюджету надійшло 657,0 млн грн (13,6 відс. загальної суми). Внесок до місцевих бюджетів від платників бюджетної сфери є більш вагомим, оскільки було направлено 1743,5 млн гривень, або 42,9 відс. загальної суми.

ТОП-трійку лідерів з податкових надходжень завершують підприємства сільського господарства. Так, у поточному році до зведеного бюджету платниками зазначеної категорії сплачено податків та зборів в сумі 993,0 млн гривень або 11,2 відс. загальної суми. До державного бюджету направлено 408,5 млн гривень, що становить 8,5 відсотка. До місцевих бюджетів підприємствами зазначеної галузі сплачено 584,5 млн гривень або 14,4 відс. від суми загальних надходжень.

Про реєстр форм електронних документів

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що  Електронний документообіг між платником податків та контролюючим органом здійснюється відповідно до Податкового кодексу України (далі – Кодекс), законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» без укладення відповідного договору (абзац перший пункт 42.6 статті 42).

Платник податків стає суб'єктом електронного документообігу після надсилання до контролюючого органу першого будь-якого електронного документа у встановленому форматі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Для забезпечення можливості реалізації прав та обов’язків платників подавати до контролюючих органів електронні документи засобами телекомунікаційного зв’язку з дотриманням вимог Кодексу ДПС розміщує електронні форми документів (pdf, xsd файли) на офіційному веб-порталі ДПС у рубриці Електронна звітність > Платникам податків про електронну звітність > Інформаційно-аналітичне забезпечення > Реєстр форм електронних документів (https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/platnikam-podatkiv-pro/informatsiyno-analitichne-za/reestr-elektronnih-form-po/).

Довідка про відсутність заборгованості з платежів

Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 № 733 (далі – Порядок № 733). Відповідно до п. 3 Порядку № 733 для отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка) платник подає заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Заява). Довідка надається платнику безоплатно.

Заява подається платником (на його вибір): у паперовій формі – до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу. Якщо Заяву подано до державної податкової інспекції, її передають до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу (далі – уповноважений орган); в електронній формі – на адресу уповноваженого органу через приватну частину електронного кабінету з дотриманням вимог законів України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг», від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги».

Заява складається з обов’язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, та зазначенням найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації), до якого (якої) Довідку буде подано платником.

Форма Довідки наведена у додатку 1 до Порядку № 733, форма Заяви – у додатку 2 до Порядку № 733.

Згідно з п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об’єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об’єктом оподаткування згідно з ПКУ або податковими законами, і на яких покладено обов’язок із сплати податків та зборів згідно з ПКУ.

Враховуючи наведене, контролюючий орган видає довідку у разі, якщо фізична особа (резидент, нерезидент України) є платником податків у розумінні ст. 15 ПКУ та звернулась до контролюючого органу із Заявою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь