Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

УКРАЇНА очікує тільки двох результатів від саміту НАТО: компромісів не приймає…

Дата: 29.06.2023 09:25
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

Україна сформулювала два конкретні очікування від прийдешнього саміту Північноатлантичного Альянсу у Вільнюсі – стосовно членства й гарантій безпеки – й до останнього наполягатиме на їхньому затвердженні.

Про це йдеться у статті ЄвроПравди «Байден у ролі Меркель. Чого хоче Україна на саміті НАТО та де досі лишаються перепони».

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ, президент УКРАЇНИ, назвав найкращі гарантії безпеки для УКРАЇНИ ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/suspilstvo/10154-volodymyr-zelenskyy-prezydent-ukrayiny-nazvav-naikrashchi-harantii-bezpeky-dlia-ukrayiny

Заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква на конференції GLOBSEC у Києві окреслив два паралельні результати, яких прагне досягти Київ на зустрічі лідерів НАТО у Вільнюсі.

«Ми маємо всі шанси на доволі перспективні, важливі для України рішення Вільнюського саміту. Це політичне рішення про початок процедури запрошення України до членства і рішення щодо отримання гарантій безпеки», – заявив він.

За словами Ігоря Жовкви, вимоги стосовно рішень, які Україна вважатиме прийнятними, вже визначені і в Альянсі про них знають, і Київ не готовий до компромісів.

«Рівень тих формулювань, які Україна хоче отримати у Вільнюсі, так звані deliverables, є на столі у кожного з лідерів держав-членів НАТО. Всі про них знають і всі відчувають, що Україна буде наполягати на них до останнього дня перед проведенням саміту», – пояснив дипломатичний радник президента.

ДМИТРО КУЛЕБА, міністр закордонних справ України, назвав три кроки для успішного саміту НАТО у Вільнюсі ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/suspilstvo/10133-dmytro-kuleba-ministr-zakordonnykh-sprav-ukrainy-nazvav-try-kroky-dlia-uspishnoho-samitu-nato-u-vilniusi

Детальні формулювання цього документу не розкриваються, але загальні обриси відомі.

АНДЕРС ФОГ РАСМУССЕН, екс-генеральний секретар НАТО: «Деякі країни НАТО можуть захотіти ввести війська в Україну, якщо на літньому саміті Альянсу в Вільнюсі Києву не нададуть реальних гарантій безпеки…» ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/suspilstvo/10159-anders-rasmussen-eks-heneralnyi-sekretar-nato-deiaki-krainy-nato-mozhut-zakhotity-vvesty-viiska-v-ukrainu-iakshcho-na-litnomu-samiti-aliansu-v-vilniusi-kyievu-ne-nadadut-realnykh-harantii-bezpeky

Зауважимо, що саміт НАТО, який відбудеться у ВІЛЬНЮСІ 11-12 липня 2023 року…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь