Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Представники служби зайнятості провели робочі зустрічі в громадах

Дата: 18.07.2023 16:26
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

З початку липня  відбулися виїзні заходи Конотопської філії Сумського

обласного центру зайнятості в Бочечківську, Дубов`язівську та Попівську територіальні громади, в ході яких було проведено робочі зустрічі директора Конотопської філії Геннадія Толкачова та  начальників відділів філії з головами та старостами громад. 

Також, з метою підвищення інформованості про сучасний комплекс соціальних послуг, які надає служба зайнятості, представники Конотопської філії зустрілися з роботодавцями на населенням В`язівського, Кузьківського,  Козацького, Духанівського, Красненського, Чернечослобідського, Салтиківського, Шаповалівського, Шевченківського, Кошарівського, Юрівського, Великосамбірського  старостинських округів, а також з населенням с. Підлипне, с.Бочечки та смт. Дубов`язівка.

На зустрічах обговорювались нові шляхи та фінансові механізми  підтримки роботодавців, спрямованих на активізацію ринку праці та зростання зайнятості серед населення, відповідно до яких роботодавці отримують компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій громадян. Обговорювались питання підвищення конкурентоспроможності та розширення можливостей для працевлаштування населення громад за рахунок навчання за ваучером, адже таке навчання можливе за 123 професіями та спеціальностями, які на сьогоднішній день є найбільш затребуваними на ринку праці. Зокрема у сфері ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування.

Особлива увага була приділена грантовим  програмам від держави на відкриття чи розвиток бізнесу «Власна справа» та «Грант для ветеранів» в рамках урядового   проєкту  єРобота. Завдяки цим програмам громадяни можуть  отримати мікрогранти в сумі до 250 тис. грн на створення нового або розвиток вже діючого бізнесу, а учасники та учасниці бойових дій, а також члени їх родин до 1 млн. грн., адже  підтримка бізнесу під час війни – першочергове завдання сьогодення.

Фахівці Конотопської філії ознайомили населення громад з широким спектром послуг, які пропонує служба зайнятості роботодавцям та незайнятому населенню та надали консультації з питань законодавства про зайнятість в період воєнного стану.

В заходах взяли участь близько 180 жителів на роботодавців громад Конотопського району. Безумовно, такі заходи є корисними, вони підвищують інформованість населення щодо послуг Державної служби зайнятості, яка завжди готова брати на себе вирішення завдань, спрямованих на працевлаштування та створення нових робочих місць.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь