Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ЖИТЕЛІ 5-КІЛОМЕТРОВОЇ ПРИКОРДОННОЇ ЗОНИ, ЯКІ ПОБАЖАЮТЬ ЕВАКУЮВАТИСЯ З СУМЩИНИ В ІНШИЙ РЕГІОН, ЗМОЖУТЬ ЦЕ ЗРОБИТИ

Дата: 18.07.2023 17:13
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

Під час брифінгу в Офіційному медіацентрі Сумської ОВА очільник області Володимир АРТЮХ роз’яснив це питання для журналістів

За його словами, евакуація на Сумщині проводиться в межах 4 районів. Але жителі 5-кілометрової зони, які бажають виїхати за межі області в інші регіони, зможуть це зробити безкоштовно.

«Люди мають звернутися до керівництва своїх громад або в органи соціального захисту, написати заяву, на основі цих заяв формуються списки. Ми замовляємо евакопотяг за маршрутом Суми – Київ – Вінниця – Хмельницький – Івано-Франківськ, тобто через усю Україну, щоб жителі небезпечної зони евакуювались туди, куди вони хочуть. Евакуація буде безкоштовною. Також таким людям по прибуттю в інший регіон буде виплачена допомога, як внутрішньо переміщеним особам. Вони мають також як ВПО зареєструватися в центрі надання адміністративних послуг того населеного пункту, куди вони евакуюються», – говорив начальник Сумської ОВА.

До речі, з 15 липня, з Сум до Києва вирушив перший евакуаційний потяг Суми-Київ. Він курсуватиме щодня. На цьому потязі евакуюються люди з тимчасово окупованих територій.

«Такі люди у нас є. Це жителі Херсонської, Запорізької, Луганської та інших областей, які знаходяться сьогодні під окупацією. Заздалегідь складеними списками їм надана можливість – вони щодня евакуюються в Київ. Сьогодні було евакуйовано 51 особи з тимчасово окупованих територій», – розповів Володимир Артюх. 

Джерело: https://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/31855-evakuatsiinyi-potiah.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь