Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

«ВИСТОЇМО РАЗОМ»: НА СУМЩИНІ СТАРТУЄ ПРОЄКТ ПІДТРИМКИ ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД СЕКСУАЛЬНОГО НАСИЛЬСТВА, ПОВ’ЯЗАНОГО З ВІЙНОЮ

Дата: 20.07.2023 16:06
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Ініціатива спрямована на посилення адресної допомоги людям, які зазнали тортур сексуального характеру під час війни.

Проєкт реалізується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з громадською організацією «Ла Страда – Україна» та асоціацією жінок-юристок «ЮрФем» за підтримки Європейського Союзу у співпраці з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронцями, медійниками, навчальними закладами тощо.

У рамках круглого столу, якій відбувся у Сумах, напрацювання національної політики у сфері СНПК представила Урядова Уповноважена з питань гендерної політики, голова міжвідомчої робочої групи з питань протидії сексуальному насильств, пов’язаному зі збройною агресією росії проти України, та надання допомоги постраждалим Катерина Левченко.

Також були презентовані основні напрямки проєкту:  підвищення спроможності ключових стейкхолдерів (суддів, прокурорів та поліції), залучених до надання цільової допомоги постраждалим; створення ефективної системи реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного з війною, на регіональному рівні; участь у розробці відповідної нормативно-правової бази та адвокація їх впровадження.

За офіційною статистикою до Генеральної прокуратури звернулось два жителя Сумщини з приводу сексуального насильства, пов’язаного з війною, по Україні таких звернень на початок липня  - більше 200-т, але кожного дня їх кількість збільшується.

«Сумщина пережила важкий період, період окупації. Минуло вже півтора роки з того часу, але ми маємо розуміти, що і досі не всі люди готові розкрити злочини, які були вчинені проти них ворогом. Після деокупації наші зусилля, в першу чергу, сконцентрувались на відновленні систем життєзабезпечення, громадського порядку. Можливості надати належну психологічну допомогу у тій мірі, якої потребували жителі деокупованих територій, ми не мали можливості. Наразі, з вашою допомогою, ми маємо сформувати необхідну інституційну мережу, щоби допомогти людям, які зазнали сексуального насильства. Очевидно, що статистика не відображає реальності, і досі не всі готові поділились трагедією, яка з ними сталась. Проте, завдяки вам ми робимо реальні кроки заради допомоги людям, які цього потребують»,  - зазначила заступниця голови Сумської обласної державної адміністрації Олена Бойко.

Директор департаменту соціального захисту населення Сумської ОВА Людмила Мусіяка, поділилась досвідом Сумщини щодо реалізації регіонального Плану заходів на виконання Національного плану дій 1325, зокрема у сфері запобігання та протидії сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктом.

За матеріалами: https://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/31871-vystoyimo-razom-na-sumshchyni-startuye-proyekt-pidtrymky-postrazhdalykh-vid-seksualnoho-nasylstva-povyazanoho-z-viynoyu.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь