Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НА СУМЩИНІ РОЗПОЧАЛАСЬ ІНФОРМАЦІЙНО-ПРОСВІТНИЦЬКА АКЦІЯ «ЗБЕРЕЖИ СЕБЕ»

Дата: 25.07.2023 10:05
Кількість переглядів: 147

Фото без опису

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 30 липня, на території Дружнього простору для жінок і дівчат «Вільна» за ініціативи Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської ОВА та за підтримки громадської організації «Смайл» був даний старт акції, присвяченій протидії торгівлі людьми

«Проблема торгівлі людьми в умовах війни набула особливого значення. Наші люди не тільки потерпають від трудового, сексуального насильства, зазнають дискримінації, як у країні-агресорі, так і на теренах Європи, але з боку ворога відбувається і насильницьке залучення українців до участі у військових діях. Ця проблема актуальна зараз, а після нашої перемоги кількість постраждалих збільшиться в рази. Тому вже зараз треба максимально висвітлювати цю тему, допомагати людям не потрапити у «павутиння» насилля». Люди мають знати, як не стати «товаром» і захистити свої права», – зазначила заступниця голови Сумської ОВА Олена БОЙКО.

З 2019 року по 2022 рік понад 46 тисяч українців опинилися в ситуаціях, пов’язаних із торгівлею людьми. Трудова та сексуальна експлуатація призвела до того, що українці опинилися в сучасному рабстві у Польщі, Україні, у Росії, а також у багатьох інших країнах світу.

Найуразливішими до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми вважаються внутрішньо переміщені особи – як усередині країни, так і за її межами.

За інформацією директора Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської ОВА Людмили МУСІЯКИ, у Сумській області за період з 2014 до 2021 року статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, встановлено 34 громадянам України, у 2022 та 2023 роках таких звернень не надходило.

Наразі за ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми) на Сумщині відкрито кримінальне провадження, у рамках якого розслідуються випадки трудового насильства, у здійсненні яких підозрюються роботодавці області.

Спеціалісти рекомендують: постійно тримати документи, або їх копії при собі, не підписувати договорів/документів незрозумілою мовою, тримати зв'язок з надійною людиною і використовувати «кодове» слово для позначення небезпеки.

15-47 – Національна «гаряча лінія» з питань протидії торгівлі людьми.

За матеріалами: https://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/31894-na-sumshchyni-rozpochalas-informatsiyno-prosvitnytska-aktsiya-zberezhy-sebe.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь