Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ОНЛАЙН-КУРС «НАВЧАННЯ НАВИЧОК УПРАВЛІННЯ СТРЕСОМ У ПРАКТИЦІ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ ТА НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ» НА ПЛАТФОРМІ СОЦІАЛЬНОЇ ОСВІТИ

Дата: 01.08.2023 12:26
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

Міністерство соціальної політики інформує, що з 17 липня 2023 року на Платформі соціальної освіти розміщено навчальний онлайн-курс «Навчання навичок управління стресом у практиці соціальної роботи та надання соціальних послуг»

Онлайн-курс розроблено проєктом Уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні», який реалізується Alinea International Ltd., у співпраці з Міністерством соціальної політики.

Навчання з набуття навичок управління стресом популяризується представництвом Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) в Україні і є частиною Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованою першою леді України Оленою ЗЕЛЕНСЬКОЮ.

Мінсоцполітики бере участь у реалізації цієї ініціативи, організувавши навчання тренерів із числа працівників регіональних центрів соціальних служб у липні 2022 року та поширюючи навчання навичок управління стресом через мережу надавачів соціальних послуг у територіальних громадах.

За підтримки проєкту SURGe у співпраці з Міністерством соціальної політики з жовтня 2022 року по січень 2023 року відбувалась апробація впровадження навчання навичкам управління стресом у практику соціальної роботи та надання соціальних послуг у територіальних громадах 5 областей: Вінницька, Закарпатська, Львівська, Хмельницька, Чернівецька. За результатами апробації виявлено потребу фахівців соціальної сфери у конкретних прикладах соціальних послуг, в рамках яких можливе проведення даного навчання і способів обліку проведеної роботи з урахуванням наявної документації.

Враховуючи потреби фахівців у наданні додаткової інформації для застосування навичок управління стресом було підготовлено навчальний онлайн-курс.

Мета навчального онлайн-курсу – представити підходи та можливості для запровадження навчання навичок управління стресом за програмою ВООЗ для осіб та груп у практику соціальної роботи та надання соціальних послуг.

Навчальний онлайн-курс рекомендований фахівцям із соціальної роботи, соціальним працівникам, психологам надавачів соціальних послуг комунального та недержавного секторів, які пройшли навчання навичок управління стресом як тренери чи фасилітатори за курсом «Самодопомога Плюс: груповий курс управління стресом для дорослих» або опанували посібник для індивідуальної роботи «Важливі навички в період стресу: ілюстроване керівництво».

Навчальний онлайн-курс «Навчання навичок управління стресом у практиці соціальної роботи та надання соціальних послуг» доступний на Платформі соціальної освіти.

Платформа доступна за посиланням: https://socialacademy.gov.ua.

Презентацію навчальної Платформи соціальної освіти можна подивитися

за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=MfdrfcZY5u4&t=730s.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь