Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НА СУМЩИНІ РОЗМІНОВУВАТИ ТЕРИТОРІЇ ДОПОМАГАЮТЬ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ МАШИНИ

Дата: 07.08.2023 14:02
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Піротехнічні розрахунки Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Сумській області отримали від міжнародних партерів і надійних помічників машини механізованого розмінування Хорватського виробництва –  MV-10 та MV-4

За словами фахівців, дана техніка значно пришвидшить процес розмінування території області, а головне – повністю виключить можливість травмування або загибелі піротехніка, оскільки керується дистанційно з пульта на відстані до 1 км.

Донедавна великі площі засмічених ділянок піротехнікам ДСНС доводилось проходити метр за метром і досліджувати «ручним способом» за допомогою металошукача та щупа, що займало багато часу та несло значний ризик для самого сапера.

Варто зазначити, що піротехнічні підрозділи ДСНС України одними з перших приступили до роботи з очищення Сумщини від небезпечних подарунків країни – агресора.

На території області мало не щодня знаходять касетні елементи, протипіхотні, мінометні, протитанкові міни, артилерійські та реактивні снаряди, залишки бомб та ракет випущених ворогом по житловим кварталам, лісопарковим зонам, сільськогосподарським угіддям.

За матеріалами: https://sm.dsns.gov.ua/uk/news/ostanni-novini/na-sumshhini-ocishhati-teritoriyi-oblasti-vid-vorozix-bojepripasiv-dopomagaje-masina-mexanizovanogo-rozminuvannia-video

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь