Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВСЕСВІТНЯ ПРОДОВОЛЬЧА ПРОГРАМА ООН НАДАЄ ВИПЛАТИ ПЕНСІОНЕРАМ ЗАВДЯКИ ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СОЮЗУ ТА ІНШИМ ДОНОРАМ

Дата: 04.09.2023 11:43
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) у співпраці з Міністерством соціальної політики України та Пенсійним фондом України розпочала перерахування додаткових грошових виплат пенсіонерам у регіонах, які найбільше постраждали від війни

Згідно з політикою діяльності гуманітарних організацій в Україні, ВПП пріоритезує використання грошової допомоги для підтримки українців, які постраждали від війни. З квітня 2022 року в тісній координації з урядом та іншими гуманітарними організаціями ВПП надала понад 500 мільйонів доларів США понад 3 мільйонам українців.

У межах цієї ініціативи ВПП надає грошову допомогу пенсіонерам, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій(включених до визначеного урядом переліку) та які отримують пенсійні виплати менші за 3000 грн і не отримували інших грошових допомог(допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) чи від міжнародних організацій) з 1 березня 2023 року.

Пенсіонери, які відповідають умовам отримання цієї допомоги, отримуватимуть щомісячну виплату від ВПП у розмірі різниці між пенсією, яку вони вже отримують, і сумою 3000 грн, мінімальний розмір виплати – 100 грн. Кошти виплачуються безпосередньо WFP на банківський рахунок, на який пенсіонери отримують свої звичайні пенсійні виплати.

Інформація про таких пенсіонерів міститься в базі даних Пенсійного фонду, подавати заяву чи запит до Всесвітньої продовольчої програми чи до Пенсійного фонду не потрібно.

Станом на зараз програма націлена приблизно на 260 тисяч пенсіонерів, і кожен пенсіонер буде отримувати платежі щонайменше чотири місяці поспіль. Загальна сума, яку ВПП надає пенсіонерам цього місяця - приблизно 115 мільйонів гривень.

«Із зростанням цін через війну, мільйонам людей у регіонах, уражених бойовими діями, важко дозволити собі речі першої необхідності, і багато з них змушені зменшувати кількість прийомів їжі, або ж купувати менш якісну та менш поживну їжу, – каже Метью Холлінгворт, Директор ВПП в Україні. – Ми підтримуємо найбільш уразливі верстви населення через уже існуючі інструменти соціальної допомоги, щоб наші програми доповнювали допомогу від уряду».

«Під час війни українці, які проживають на територіях, де ведуться бойові дії, часто потребують додаткової фінансової підтримки. Спільний проєкт Мінсоцполітики, Пенсійного фонду та ВПП дала можливість забезпечити таку підтримку – і надати її саме тим громадянам, які точно не мають грошових доплат з інших джерел. Це дозволяє Уряду України і міжнародним партнерам спрямовувати наявний в партнерських організацій фінансовий ресурс найбільш вразливим громадянам похилого віку», – зазначила Перший заступник Міністра соціальної політики, Дарія МАРЧАК.

Наразі програма фінансується Європейським Союзом із додатковими внесками Норвегії, Швеції та приватних донорів. Європейський Союз є одним із головних партнерів Всесвітньої продовольчої програми України з надання допомоги готівкою та продуктами харчування.

Минулого місяця ЄС пожертвував ВПП додаткові 6,4 мільйона євро для підтримки грошової допомоги незахищеним українцям. Загалом з березня 2022 року Європейський Союз перерахував ВПП понад 25 мільйонів євро і для грошової допомоги, і для надання продуктів українцям, які проживають у прифронтових регіонах або поблизу них.

Грошова допомога є одним із багатьох способів підтримки ВПП українців, які постраждали від війни. ВПП також роздає продуктові набори в регіонах, близьких до лінії фронту, де їжу важко знайти або вона дуже дорога; підтримує безпечне звільнення замінованих сільськогосподарських угідь у Харківській області, щоб допомогти фермерам і виробникам продуктів харчування відновити роботу.

ВПП також зафрахтувала 24 судна, що перевозять українське зерно, в рамках Чорноморської ініціативи, яка допомагає підтримувати сільськогосподарську діяльність і розвивати економіку України.

# # # Всесвітня продовольча програма Організації Об'єднаних Націй є найбільшою у світі гуманітарною організацією, яка рятує життя в надзвичайних ситуаціях та використовує продовольчу допомогу для побудови шляху до миру, стабільності та процвітання для людей, які відновлюються після конфліктів, стихійних лих та наслідків зміни клімату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь