Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ «ХАРТІЇ»

Дата: 12.09.2023 11:47
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Героїчний штурм посадок, зачистка будинків у місті, круті ролики про десантування з бронетехніки, спалювання ворожої техніки – ми розуміємо, як вам хочеться стати героями! Але найближчими місяцями для вас в «Хартії» цього не станеться. Причина проста – ви як майбутні бійці спочатку маєте навчитися всьому, що допоможе зберегти власне життя та життя побратимів. Адже життя кожного бійця – це найбільша цінність

Тому ви будете навчатись у найкращих, і не тільки в Україні, а й за кордоном. Повторювати вправи сотні разів, вистрілювати сотні набоїв на полігонах. Ви пройдете навчання як індивідуальні, так і у складі відділень, рот, батальйонів.

 І лише після цього ви будете готові виконувати реальні бойові завдання. 

Нижче список основних (насправді їх буде більше) базових та поглиблених навчальних курсів за різними напрямками:

На заняттях з тактичної медицини ви на практиці засвоїте виконання негайних дій для порятунку власного життя та життя побратимів. Виявлення та зупинка критичної кровотечі, перевірка та забезпечення прохідності дихальних шляхів, надання допомоги під вогнем, способи евакуації пораненого та безліч інших надзвичайно корисних навичок.

Ці знання допоможуть вам діяти впевнено та ефективно коли виникає загроза для життя — як в глибокому тилу чи на передовій, так і у мирний час.

Це мистецтво приймати вірні рішення у правильний момент і одразу ж втілювати їх у життя. Взаємодія у підрозділі, злагоджене пересування на полі бою, перехід від наступу до оборони і навпаки, швидке та ефективне виконання маневрів, бої в умовах міської забудови та особливості ближнього бою (CQB) – усе це забезпечують уроки тактичної підготовки, де кожним бійцем на практиці вивчається та засвоюється досвід сучасних бойових дій.

Військова топографія навчить вас орієнтуватися на місцевості вдень і вночі без використання GPS-навігатора! Ви засвоїте компас, навчитеся читати мапу, рухатися за азимутом, визначати сторони світу та розпізнавати визначені орієнтири. А головне – завжди розуміти, де знаходяться «свої».

На інженерній підготовці ви вивчите засоби маскування себе, зброї та техніки, а також власної позиції. Також ви ознайомитеся із найпоширенішими видами розтяжок та мін, практикою їхнього використання та способами убезпечити себе від мінних пасток. Ви навчитеся організовувати взводні та ротні опорні пункти, зводити і використовувати надійні бліндажі, ДОТи та інші види укріплень.

Найвлучніші стрільці звуться у війську англійським словом «марксман» і проходять додаткову спеціальну підготовку для ефективного враження цілей на відстанях, що перевищують типові дистанції контакту зі стрілецької зброї (300-600 м). А найбільш талановиті стрільці засвоять професію «снайпер» і отримають можливість стажуватись із використанням найсучаснішого озброєння у найкращих спеціалістів зі снайпінгу та високоточної стрільби – в Україні та за її межами.

У командирів підрозділів програма підготовки значно ґрунтовніша і більш насичена. Командир має бути взірцем та лідером для своїх бійців і при цьому вміти правильно оцінювати обстановку, аналізувати завдання, складати вичерпний план дій, створювати та віддавати бойові накази та приймати рішення за будь-яких умов.

Спеціалісти проходять поглиблену підготовку у відповідності до своєї спеціальності, включаючи вивчення засобів зв'язку, пілотування БПЛА, використання ПЗРК та ПТУР, керування бойовими машинами, використання спеціалізованої зброї.

Фізична підготовка також надзвичайно важлива, оскільки кожен боєць повинен бути достатньо сильним і витривалим для успішного виконання завдань. Для цього проводяться колективні спортивні заходи та створюються умови для самостійних тренувань.о проводяться колективні спортивні заходи та створюються умови для самостійних тренувань.

Варто знати, що окрім бойових професій є велика кількість спеціальностей які теж мають цінність для «Хартії» – електрик, системний адміністратор, кухар, водій, автослюсар можуть своїми вміннями принести значно більше користі, аніж в бойових  порядках. Більше про це можна дізнатись в розділі «Вакансії».

 

Довідково. Добровольчий підрозділ «Хартія» виник на самому початку повномасштабної війни – в ньому об’єдналися як професійні військові, так і цивільні, переважно з Харківщини.

Назву для об’єднання цих сміливців у квітні 2022 року придумав поет та волонтер Сергій ЖАДАН, який з моменту заснування опікується рідним батальйоном. А ще він присвятив батальйону потужний гімн, який одразу ж став одним з головних хітів в репертуарі гурту «Жадан і Собаки».

З самого початку повномасштабного вторгнення бійці «Хартії» обороняли Харківщину і стали одними з перших, хто вийшов на кордон з ворогом під час контрнаступу ЗСУ. Тепер сучасні слобожанські козаки стали 13-ю бригадою НГУ в складі Гвардії наступу і продовжують свою боротьбу на найгарячіших напрямках фронту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь