Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я – ОДНА З ПЕРЕДУМОВ НАШОЇ СТІЙКОСТІ

Дата: 13.09.2023 14:52
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

От чому важливо говорити про нього зі своїм оточенням і в суспільстві, не соромитися, не стигматизувати, а, навпаки, поширювати знання про душевний стан і вміння про нього піклуватися. Це один із висновків третього Саміту перших леді та джентльменів, який відбувся 6 вересня в Києві та мав назву «Ментальне здоров’я: крихкість і стійкість майбутнього»

Щоб взяти участь у роботі міжнародної діалогової платформи, покликаної шукати спільні рішення для гуманітарних проблем світу, до Києва завітали перші леді та джентльмени Литви, Чехії, Естонії, Словаччини, Словенії, Данії, Сербії, Вірменії, гості з Великої Британії, США й інших країн, а представники деяких із них приєдналися онлайн. Ведучими заходу стали британський актор і письменник Стівен Фрай та українська телевізійниця Ганна Гомонай

Цього року учасники платформи дослідили сприйняття ментального здоров’я жителями різних країн, оцінили повсюдний вплив війни й інших чинників на стан і почуття людей. Також розглянули результати глобального соціологічного дослідження, яке провела на замовлення Саміту британська компанія Alligators Digital.

Як показали результати опитувань в 11 країнах світу, ментальне здоров’я є одним із найбільших викликів сьогодення. Зокрема, і в Україні. Водночас упередження, яке роками ґрунтувалося на хибних і переважно негативних стереотипах, заважає українцям вчасно звертатися до фахівців і взагалі спілкуватися на цю тему. От чому наразі діагностується лише один випадок із 50.

Уже незабаром, у День ментального здоров’я, який світ відзначає в жовтні, поділимося ще багатьма цікавими цифрами з нашого світового дослідження. Щоб ми точно знали, із якими проблемами боремося та що ще треба здолати (насамперед у собі) на шляху до ментального здоров’я.

За матеріалами: https://www.facebook.com/howareu.program/videos/1022229412239439/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь