Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

«РОБОТА ДЛЯ ВПО: ТИ ПОТРІБЕН!»: НА СУМЩИНІ СТАРТУВАЛА ВСЕУКРАЇНСЬКА ІНФОРМАЦІЙНА КАМПАНІЯ

Дата: 15.09.2023 15:39
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Завдання цієї інформаційної кампанії – посилити комунікацію між усіма інституціями, які опікуються проблемами життєдіяльності внутрішньо переміщених осіб, сприяти ефективній інтеграції переселенців у суспільне життя громад, мотивувати їх до трудової діяльності

У вересні цього року з ініціативи Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, підтримки Державного центру зайнятості, Сумської обласної військової адміністрації, Сумської обласної служби зайнятості стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен».

Служба зайнятості надає переселенцям широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їх можливостей, інтересів та професійного досвіду, зокрема:

– активне сприяння у пошуку роботи як на постійній, так і тимчасовій основі, ознайомлення з переліком вільних робочих місць і вакантних посад (на «Єдиному порталі вакансій» (https://jobportal.dcz.gov.ua/) зібрали понад 60 тисяч пропозицій працевлаштування);

– професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітним (https://is.gd/mmu25t);

– ваучер на навчання, яке проводять за 123 професіями чи спеціальностями, для зайнятих осіб (https://is.gd/6czbRh);

– участь у програмах «Власна справа» (надається мікрогрант у розмірі від 50 тис. грн до 250 тис. грн, https://is.gd/xBaklo), «Гранти на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей» (розмір гранту – до 1 млн грн, https://is.gd/jxqZ7j) для тих, хто займається бізнесом або прагне відкрити власну справу. Головна умова отримання коштів – створення нових робочих місць.

Для суб’єктів господарської діяльності, які забезпечують роботою вимушено переміщених осіб, діють фінансові стимули, зокрема:

– Програма надання працедавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (постанова КМУ від 20 березня 2022 р. № 331, https://is.gd/1bbBH9);

– Програма надання роботодавцям компенсацій на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб (постанова КМУ від 08 вересня 2015 року № 696, https://is.gd/jHzNwo).

Інформацію про інші програми, які діють для вимушено переміщених осіб, можна почерпнути на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (https://minre.gov.ua/#).

Докладніше про основні програми та послуги служби зайнятості для ВПО тут. Якщо виникли питання: (044) 244 9422.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь