Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ПОВІТРЯНІ ТРИВОГИ В ШКОЛІ: ЯК БАТЬКАМ ПІДГОТУВАТИ ДИТИНУ

Дата: 03.10.2023 11:20
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

З початком вересня частина дітей знову почала ходити до школи. Усі заклади освіти, які працюють офлайн, обладнані бомбосховищами, а вчителі мають чіткі інструкції на випадок повітряної тривоги. Багато українських дітей вже знає, що робити, коли під час навчання звучить сирена. Але є першачки, школярі, які нещодавно повернулися з-за кордону, перейшли з офлайн на онлайн навчання або переїхали чи просто змінили школу. Під час повітряної тривоги вони можуть розгубитися чи запанікувати. 

Як підготувати школярів до повітряних тривог під час навчання

 - Обов’язково дізнайтеся все про укриття та правила безпеки у вашій школі. Поговоріть із дитиною про те, що вона має робити у школі під час тривоги. Розкажіть, що вчителі знають, як діяти і подбають про всіх школярів, а дітям треба чітко слухатися їхніх інструкцій. 

 - Поясніть, що освітній процес триває і під час повітряної тривоги. Наголосіть, що у цей час дитина не може піти додому, а виходити з укриття небезпечно для життя та здоров’я.

 - Якщо ваша дитина самостійно ходить до школи, розкажіть і покажіть їй укриття на маршруті, яким вона може скористатись, адже повітряна тривога може спіткати дитину між школою і домом. Якщо швидко дістатися до найближчого укриття неможливо, найкраще скористатися заглибленими приміщеннями та спорудами (наприклад, підземним переходом, магазином у підвалі), а якщо такого немає, то треба сховатися у будь-яких відкритих для громадськості будівлях за правилом «двох стін». Якщо дитина перебуває в громадському транспорті, необхідно вийти з нього та піти до одного з найближчих укриттів, про які ви домовилися на маршруті.

 - Розʼясніть дитині основні правила поведінки з вибухонебезпечними предметами.

 - Надайте адміністрації школи свої контакти, контакти тих, хто може забирати дитину зі школи, деталі стану здоров’я дитини тощо. Якщо дитина має особливі потреби, і ви хвилюєтеся про її фізичний чи психічний стан, обговоріть усе це з адміністрацією. Розкажіть, які медикаменти приймає дитина, як вона може реагувати на тривожну ситуацію. 

 - Подбайте, щоб дитина також знала ваші контакти, свою групу крові, свої хронічні хвороби тощо. Для учня початкової школи можна зробити нашивку з цими даними на наплічнику або вкласти записки до щоденника, телефона, кишені.

 - Приєднайтеся до розсилки/чату школи чи класу, щоб бути в курсі всіх подій.

Детальніше за посиланням: http://surl.li/lszkw


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь