Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВЛАСНА СПРАВА: ВЕТЕРАНИ ОТРИМАЮТЬ ГРАНТИ НА РОЗВИТОК БІЗНЕСУ НА 54 МЛН ГРН

Дата: 17.10.2023 15:13
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

«На сьогодні маємо 136 переможців ветеранського компоненту програми «Власна справа», які отримають гранти на старт або розширення свого бізнесу на 54 млн грн. Більшість з них - 56% грантів - отримали саме ветерани, проте й дружини та чоловіки наших захисників і захисниць є досить активними. Нагадаю, вони можуть взяти грант до 500 тис грн на започаткування власної справи, або розвиток діючого бізнесу, поки другий з їхньої родини воює на фронті. На сьогодні вже 60 членів родин захисників скористались такою можливістю та отримають гранти на 30 млн грн», -  зазначила Тетяна Бережна.

Серед 17 переможців дванадцятої хвилі 4 - учасники бойових дій, 13 - члени родин ветеранів. 

На грантові кошти переможці планують, зокрема, відкрити кав’ярню, салон краси, креветочну ферму, магазин жіночого одягу, більярдний клуб, підприємство з виробництва соняшникової олії, шиномонтаж, компанію з монтажу й обслуговування промислового обладнання. Окрім того, низка ветеранів отримали гранти на масштабування вже діючого бізнесу – планують розширити та модернізувати салон краси, відкрити бургерну в кафе, розширити швейний цех, що спеціалізується на пошитті спортивного одягу для дітей та спецодягу, відкрити окремий відділ сантехніки в будівельному маркеті, відновити роботу магазину з продажу меблів, який закрили через війну. 

Відповідно до умов програми, учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їх подружжя можуть отримати такі гранти:

250 тис грн - для ветерана за умови створення одного робочого місця;

500 тис грн - для другого з подружжя ветерана за умови створення двох робочих місць;

1 млн грн – для ветерана, який має досвід підприємницької діяльності, зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани.

Гранти у розмірі 500 тис грн та 1 млн грн надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти в свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту. 

Заявки на отримання гранту подаються через портал Дія разом з бізнес-планом.

Нагадаємо, урядовий проект єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Наразі прийом заявок на всі напрямки програми єРобота триває. Подача заявки здійснюється через портал Дія.

За матеріалами: https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=6c0cf537-1548-44cf-b916-d6183f71a799&title=VlasnaSprava-Veterani


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь