Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ЯК ПРОТИСТОЯТИ ВОРОЖОМУ МОВЛЕННЮ В ПРИКОРДОННИХ РЕГІОНАХ?

Дата: 20.10.2023 16:28
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

Представниця Національної ради України з питань телебачення та радіо в Сумській області Лариса ЯКУБЕНКО в ефірі ТРК «Тростянець» розповіла про те, як змінився інформаційний простір Сумщини під час війни та як реалізується в регіоні Дорожня карта з розбудови інформпростору

«Найдовша протяжність нашого кордону накладає дуже великий відбиток на всі сфери життя прикордонної Сумщини, і особливо на інформаційну сферу. Адже на нашу територію заходять російські радіостанції та телеканали, – повідомила Лариса Якубенко. – Наприклад, коли в минулому році та на початку цього року в нас були блекаути і замовкала тростянецька радіостанція «Добре радіо», ми фіксували, що на цій же частоті заходила російська радіостанція «Радіо росія». Тому ми ще в минулому році спілкувалися з керівництвом громад, щоб забезпечили резервними джерелами живлення місцеві телерадіокомпанії».

Також, щоб протистояти ворожому мовленню, держава в особі регулятора постійно прораховує частоти для прикордоння і в ці громади заходять українські мовники.

«Наразі Національна рада виставила на конкурс 7 вільних частот, на які зайде наш український мовник. Крім того, нещодавно була збільшена потужність передавача на півночі області, яка потерпає від російського інформаційного засилля», – повідомила представниця Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Сумській області.

Розповіла Лариса Якубенко і про те, чому в Тростянці поновили аналогове мовлення, у той час, як багато років на вежі працюють цифрові передавачі: «Аналогове мовлення в метровому діапазоні з великою потужністю передавача покриває, по-перше, більшу територію, а по-друге, мова також іде про забезпечення інформацією вразливих верств населення, які не мають змоги придбати тюнери і не мають сучасних телевізорів, але в них залишилися старі антени. Я раджу людям встановити ці антени, підключити їх до телевізора й ви зможете дивитися в хорошій якості програму суспільного мовника – телеканалу «Перший».

Говорила гостя ефіру на ТРК «Тростянець» і про роботу загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7.

Деталі дивіться за посиланням: https://www.facebook.com/watch/?v=613214970978044


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь