Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

УРЯДОМ СУТТЄВО ЗБІЛЬШЕНО ОБСЯГ ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ ДОМОГОСПОДАРСТВ, ЯКІ ОПАЛЮЮТЬ СВОЄ ЖИТЛО ДРОВАМИ ТА ВУГІЛЛЯМ

Дата: 16.11.2023 16:44
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

Для того, щоб кожна родина, яка обігріває в зимовий період своє житло дровами чи вугіллям, могла впевнено пройти зимовий період, Уряд ухвалив рішення, яке суттєво підвищить допомогу на придбання твердого пічного палива для тих, хто потребує такої підтримки

Відповідно до Постанови від 07.11.2023 р. № 1173 «Про реалізацію експериментального проекту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива у 2023-2024 роках», яка була розроблена Мінсоцполітики та ухвалена Урядом, суттєво збільшено обсяг фінансової підтримки домогосподарств, які опалюють своє житло дровами та вугіллям.

Проєкт реалізується спільно з міжнародними партнерами України, зокрема УВКБ ООН, яке профінансує частину підвищених виплат.

Рішення Уряду враховує збільшення ринкових цін на вугілля і деревину, що відбулось за останні роки. Відтак, громадяни, які отримують житлово-комунальні субсидії і пільги на ці види палива, отримають допомогу, яка дозволить покрити більшу частину видатків домогосподарств на придбання цих видів палива.

Дія постанови поширюється на одержувачів житлової субсидії та пільговиків, зокрема із числа: ветеранів війни, осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, членів родин військовослужбовців, осіб, які мають право на пільгу за професійною ознакою, дітей війни, багатодітних родин, та відповідно до чинного законодавства отримують субсидію чи пільгу на придбання твердого пічного палива.

Розмір субсидії, і додаткової підтримки на придбання твердого пічного палива, розраховується індивідуально для кожного домогосподарства, і залежить від доходів родини: чим менші доходи, тим більшу частину витрат на паливо, в межах нормативу, оплатить держава та міжнародні партнери.

Сукупний обсяг фінансової підтримки на одне домогосподарство може досягати 16 234 гривні на рік для субсидіантів та 13 632 гривні – для пільговиків.

Підвищення виплат буде здійснено всім громадянам, які мають право на призначення пільги або субсидії на тверде пічне паливо, крім тих громадян, яким за рахунок програм міжнародних гуманітарних агенцій вже було здійснено виплату на придбання твердого палива на 2023-2024 опалювальний період у розмірі, який є не меншим за розміри, визначені даним проєктом.

Звертаємо увагу, що для перерахунку розміру виплат пільг та субсидії на тверде пічне побутове паливо в поточному році НЕ потрібно спеціально звертатися до Пенсійного фонду України.

Якщо родині вже призначено пільгу або субсидію на придбання твердого пічного палива, її розмір перерахують автоматично. Але необхідно надати згоду Пенсійному фонду на передання даних міжнародному донору для оплати підвищеного розміру підтримки. Згоду можна надати у відповідь на смс-повідомлення, яке надійде родинам, або ж через електронний кабінет Пенсійного фонду України, або ж звернувшись до відділення ПФУ.

Якщо пільга або субсидія ще не призначена, але домогосподарство потребуєте підтримки держави – необхідно звернутися за нею до ПФУ у загальноприйнятому порядку і подати відповідну заяву.

Нагадуємо, що звернутися до Пенсійного фонду можна кількома способами, онлайн чи офлайн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь