Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Пам′ять людська не забуде повік…

Дата: 25.11.2023 10:47
Кількість переглядів: 24

Фото без опису

Четверта субота листопада – пам′ятний день, коли українці вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років.

Цей день вкотре спонукає замислитися, що життя людини - найбільша цінність. Саме тому ми повинні знати правду про своє минуле, про мільйони закатованих голодом українців. Зобов'язані пам'ятати, аби не повторилося найстрашніше за всю історію України – штучне, насильницьке винищення людей.

На жаль, ми не можемо повернути час назад і виправити страшні помилки тих років, проте наш обов’язок зробити все, аби зболена пам’ять про заморених голодом, розстріляних і закатованих була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь.

Напередодні Дня вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років у селі Бочечки відбулося відкриття нового Пам'ятного знаку жертвам Голодомору, який встановлено за кошти бюджету громади, а також відбувся мітинг-реквієм «Пам′ять людська не забуде повік…».

Участь у пам’ятному заході взяли керівництво та працівники Бочечківської громади, представники відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Бочечківської сільської ради, працівники закладів культури, учні та вчителі закладів освіти Бочечківської сільської ради.

 «Смерть від голоду – страшна. Але страшнішим за неї може стати забуття цього злочину проти українського народу. Ми не можемо і не маємо права допустити цього. Ми повинні пам'ятати свою історію, Голодомор і тих, хто його спричинив, щоб в черговий раз не прийшло подібне випробування.» - зазначив у своєму виступі Бочечківський сільський голова Віктор БОРОШНЄВ.

 Композиції з колосків пшениці поклали присутні до підніжжя монументу та запалили свічки в пам’ять про світлі душі убитих голодом українців. Тим самим Бочечківська громада долучилася до загальнонаціональної акції «Запали свічку».

Фото без опису     Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь